Κοινωνικό μέρισμα: Ο τελευταίος «μποναμάς» πριν το «τσεκούρι» των συντάξεων…

Κοινοποίηση:
9

Το κοινωνικό μέρισμα που θα διανείμει φέτος το υπουργείο Οικονομικών είναι το τελευταίο, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν ψηφίσει τη μείωση των συντάξεων έως 22% για τις συντάξεις του Ιανουαρίου του 2019.

Ευρωπαίος αξιωματούχος υπενθύμισε ότι οι μειώσεις των συντάξεων το 2019, με εφαρμογή από τα Χριστούγεννα του 2018, αλλά και του αφορολόγητου το 2020, είναι μέτρα «αδιαπραγμάτευτα» για την τρόικα, παρότι θεωρητικώς η Ελλάδα θα βρίσκεται εκτός Μνημονίου του χρόνου τέτοια εποχή.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο παράγοντα για το τι θα γίνει αν η χώρα τα καταφέρει για μια ακόμη φορά να περάσει πάνω από τον πήχη, την ώρα που κυβερνητικά στελέχη επιμένουν πως «και του χρόνου θα δώσουμε μέρισμα».

Απαντώντας, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θύμισε τι είναι αυτό που θα ισχύσει του χρόνου: Ακόμη κι αν υπάρξει υπεραπόδοση έναντι του στόχου του 2018, που είναι διπλάσιος από το φετινό (πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% αντί 1,75%), το μόνο που θα μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι, εκτός από μέτρα, να εφαρμόσει και αυστηρά καθορισμένα αντίμετρα.

 

Έτσι λοιπόν φέτος οι συνταξιούχοι θα λάβουν μέρισμα από το πλεόνασμα, ενώ του χρόνου θα δουν μεγάλες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ακόμη και όσοι λαμβάνουν 900 ευρώ το μήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: