«Κλείνει» η προδοτική συμφωνία για τη ΔΕΗ!! Παλαιά και σύγχρονα εργοστάσια θα πουληθούν. Στο στόχαστρο και υδροηλεκτρικές μονάδες!!!

Κοινοποίηση:
k9

Θέμα χρόνου φαίνεται ότι είναι η συμφωνία ανάμεσα σε κυβέρνηση και τρόικα για την πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ. Το Μαξίμου αναζητεί το… ενδεδειγμένο πολιτικό «αμπαλάρισμα», προκειμένου να περιορίσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, που ήδη εκφράστηκαν δια στόματος του πολέμιου των ιδιωτικοποιήσεων Πάνου Σκουρλέτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι εκτός από τις παλαιές-προς «απόσυρση»- λιγνιτικές μονάδες, στο πακέτο προς πώληση θα ενταχθούν και σύγχρονες μονάδες, ενώ παράλληλα οι Θεσμοί πιέζουν προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι υδροηλεκτρικές.

Από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης προκύπτουν τα εξής: Πωλητήριο δε θα μπει μόνο στα υπό απόσυρση λιγνιτικά εργοστάσια, όπως αυτά στο Αμύνταιο και στην Καρδιά, αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μπει και σε σύγχρονες μονάδες, με υποψήφιες να είναι η Μελίτη 1 στη Φλώρινα και ο Άγιος Δημήτριος 5 στην Πτολεμαΐδα.

Υδροηλεκτρικές μονάδες

Ερωτηματικό υπάρχει σχετικά με το αν τελικώς η κυβέρνηση «λυγίσει» στην πίεση των Θεσμών, για πώληση και υδροηλεκτρικών μονάδων. Το υπουργείο Ενέργειας έχει θέσει ως «γραμμή άμυνας», τη μη πώληση των μονάδων σε Αλιάκμονα και Αχελώο, που αποτελούν τους στυλοβάτες της υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ

Το χρονοδιάγραμμα

Οι Θεσμοί επιθυμούν την άμεση δρομολόγηση των μέτρων και γι’ αυτό τον λόγο θέτουν ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που προβλέπει:  Συμφωνία και καταγραφή λεπτομερούς σχεδίου για την πώληση των μονάδων, μέχρι τον Ιούλιο, έρευνα αγοράς, αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο και εκδήλωση ενδιαφέροντος για τους υποψήφιους επενδυτές από το Νοέμβριο. Τέλος το Φεβρουάριο, προβλέπεται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών και οι τελικές υπογραφές των συμφωνιών μεταβίβασης, να πέσουν τον Μάρτιο του 2018.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: