Καρκίνος: 5 αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και αυξάνουν τον κίνδυνο!!!

Κοινοποίηση:
cancer

Ο καρκίνος σκοτώνει περίπου 20.000 ανθρώπους καθημερινά σε όλο τον κόσμο, πολλοί θάνατοι όμως μπορούν να προληφθούν.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η πλειοψηφία των θανάτων προκαλούνται από καρκίνους των πνευμόνων, του στήθους, του εντέρου, του στομάχου και του ήπατος.

Η παχυσαρκία, η κατάχρηση αλκοόλ και το κάπνισμα, αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.

Τα συμπτώματα του καρκίνου μπορούν να ενεργοποιηθούν από φαινομενικά ακίνδυνα αντικείμενα που υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια, όπως τα αρωματικά κεριά, τα προϊόντα καθαρισμού και οι κουρτίνες του μπάνιου.

Προσοχή στα παρακάτω πέντε προϊόντα που υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια:

Αρωματικά κεριά και αποσμητικά χώρου
Μπορεί να αναδίδουν ωραία μυρωδιά, αλλά τα φθηνά αποσμητικά χώρου και τα αρωματικά κεριά μπορούν να γίνουν επικίνδυνα. Τα αρωματικά κεριά απελευθερώνουν καρκινογόνες χημικές ουσίες, καθώς καίγονται λόγω της παραφίνης που περιέχουν και η οποία παράγεται από απόβλητα πετρελαίου. Επιπλέον, τα φιτίλια των κεριών περιέχουν μόλυβδο, που είναι επίσης καρκινογόνος. Αναζητήστε κεριά που φτιάχνονται από φυσικά υλικά.

Προϊόντα καθαρισμού
Κάποια καθαριστικά προϊόντα περιέχουν χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο. Αρκετά σαπούνια περιέχουν φθαλικούς εστέρες, κάποια κρεμοσάπουνα τρικλοζάνη, ενώ τα καθαριστικά πολλαπλών χρήσεων συχνά περιέχουν τη χημική ουσία 2-βουτοξυαιθανόλη. Όλες οι παραπάνω χημικές ουσίες έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο. Προσπαθείτε να χρησιμοποιείτε φυσικά καθαριστικά, τουλάχιστον όταν καθαρίζετε τις επιφάνειες της κουζίνας.

Αναπτήρες
Ορισμένοι αναπτήρες περιέχουν κηροζίνη και κάποιοι άλλοι παραφίνη, που μπορεί να απελευθερώσει φορμαλδεΰδη. Η ουσία έχει ταξινομηθεί ως ανθρώπινο καρκινογόνο από τη Διεθνή Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC).

Κόκκινο κρέας
Το κόκκινο κρέας, όπως το βόειο, το χοιρινό και το αρνί, αποτελεί καλή πηγή πρωτεϊνών και μετάλλων, δεν είναι όμως υγιεινό σε όλες τις μορφές του. Η κατανάλωση επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος, όπως λουκάνικα και μπέικον, έχει συνδεθεί με υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2 και καρκίνο.

Κουρτίνα μπάνιου
Μερικές κουρτίνες ντους είναι κατασκευασμένες από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), το οποίο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, απελευθερώνει επικίνδυνες χημικές ουσίες. Το PVC θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο τοξικούς τύπους πλαστικού και έχει συνδεθεί με τον καρκίνο. Αποφεύγοντας τις κουρτίνες ντους από το συγκεκριμένο υλικό και επιλέγοντας άλλα υλικά, μπορείτε να μετριάσετε τον κίνδυνο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: