Καμπανάκι για νέα ηλεκτρονική απειλή στα ασύρματα δίκτυα

Κοινοποίηση:
690_4e104a5c-e5f9-4bfd-917e-9c918e5bf772

Μια νέα ηλεκτρονική απειλή με την ονομασία KRACK, που εκμεταλλεύεται τις ευπάθειες των προτύπων ασφάλειας WPA και WPA2, τα οποία χρησιμοποιούνται στα ασύρματα δίκτυα Wi-Fi, έκανε την εμφάνισή του!

Η νέα απειλή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα και την εμπιστευτικότητα των δεδομένων που διακινούνται μεταξύ των τερματικών συσκευών των χρηστών και των ασύρματων σημείων πρόσβασης (Wi-Fi access points).

Στις ευάλωτες τερματικές συσκευές περιλαμβάνονται φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, tablets και άλλες συσκευές που συνδέονται σε Wi-Fi δίκτυο, με λειτουργικά συστήματα Android, iOS, Windows, Unix/Linux.

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) συνιστά στους χρήστες ασύρματων δικτύων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τη διαβίβαση ευαίσθητων πληροφοριών ή εναλλακτικά να χρησιμοποιούν, όπου αυτό είναι τεχνικά δυνατό, άλλες μεθόδους κρυπτογράφησης για την επεξεργασία εμπιστευτικών πληροφοριών, όπως SSL/TLS, SSH και VPN, έως ότου διατεθούν ενημερώσεις ασφάλειας (software updates) για την αντιμετώπιση της ευπάθειας που αποκαλύφθηκε στο πρωτόκολλο WPA/WPA2.

Στον ιστότοπο της ΑΔΑΕ παρουσιάζονται μέτρα προστασίας του απορρήτου κατά την ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο (http://www.adae.gr/enimerosi-christon-kai-syndromiton/), πολλές πηγές πληροφόρησης σχετικά με τους κινδύνους του κυβερνοχώρου, πρακτικές οδηγίες για την αποφυγή τους, καθώς και ένα ερωτηματολόγιο αξιολόγησης γνώσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: