ΚΑΙ … ΟΜΩΣ! Το δημοφιλέστερο μοντέλο των ποδοσφαιριστών δεν είναι αυτό που φαντάζεστε!

Κοινοποίηση:
top_players

Αν παίρνατε το μισθό ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή, θα μπορούσατε να αγοράσετε όποιο εξωτικό αυτοκίνητο σας κατέβαινε στο κεφάλι.

Μια λίστα που συνέταξε ο χρηματοδοτικός οίκος πολυτελών αυτοκινήτων JBR Capital και δημοσιεύτηκε από τη Motoring Research αποκάλυψε το «Τοπ 10» των πιο δημοφιλών μοντέλων μεταξύ των αυτοκινήτων που κατέχουν οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της Premier League στη Βρετανία.

Και καθώς, αναμενόμενα, η λίστα είναι φίσκα στα πολυτελή και εξωτικά αυτοκίνητα, η πρώτη θέση της αποτελεί σαφώς έκπληξη. Όχι δεν είναι Ferrari, Porsche ή Lamborghini, αλλά το πιο μικρό μοντέλο της Range Rover, το Evoque.

Προφανώς ούτε οι ποδοσφαιριστές έμειναν ανεπηρέαστοι από τη φρενίτιδα που έχει καταλάβει την αγορά με τα crossover και τα SUV. Και πιθανότατα, δεν αποτελεί σύμπτωση πως στο σχεδιασμό του Evoque έβαλε το χεράκι της και η Victoria Beckham. Με τιμή στη Βρετανία γύρω από τις 30.000 στερλίνες, το σχετικά οικονομικό Range Rover Evoque χτυπά στα ίσια τα αναμενόμενα ακριβά, εξωτικά μοντέλα που θα περιμένατε να βρείτε σε μια λίστα δημοφιλών αυτοκινήτων για ποδοσφαιριστές. Σύμφωνα με την JBR, το δεύτερο πιο δημοφιλές αυτοκίνητο των σούπερ σταρ του βρετανικού ποδοσφαίρου είναι η Lamborghini Aventador, ακολουθούμενη από τις Mercedes-Benz Onyx G6 GLE Coupé, Bentley Continental GT, Ferrari F12 Berlinetta, Lamborghini Huracán και το Jeep Wrangler Kahn Sahara. Ολοκληρώνοντας τη λίστα, ακολουθούν Porsche 911 GTS, Bentley Bentayga και McLaren 675LT Spider.

Παραδόξως, αναφέρει η JBR Capital, συχνά οι ποδοσφαιριστές αναζητούν χρηματοδότηση για την αγορά των αυτοκινήτων τους παρά το πολύ μεγάλο εισόδημά τους. «Οι παίκτες με το ψηλότερο εισόδημα στη μεγάλη κατηγορία φέρνουν στο σπίτι εξαψήφιο νούμερο κάθε εβδομάδα και θα μπορούσαν να αγοράσουν πολλά από τα αυτοκίνητα σε αυτή τη λίστα χωρίς χρηματοδότηση», εξήγησε ο Darren Selig, CEO και συνιδρυτής της at JBR Capital, και συμπλήρωσε ότι, «όπως ένας τυπικός αγοραστής πληρώνει έξυπνα γίνονται ολοένα και πιο κατανοητοί στις οικονομικές υποθέσεις τους. Οι ποδοσφαιριστές θέλουν το μηνιαίο κόστος του δανείου να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο, έτσι ώστε να παραμένει ευέλικτο».

»Θα προτιμούσαν να ξοδέψουν μεγάλα ποσά για επενδύσεις όπως τα ακίνητα ιδιοκτησία και δεν θέλουν να υπερκεράσουν τον προϋπολογισμό τους με απλές αγορές. Σε γενικές γραμμές, επιλέγουν επίσης χρηματοδοτικές συμφωνίες που τρέχουν από δύο έως τέσσερα χρόνια, καθώς αυτές τους επιτρέπουν την μεγαλύτερη ευελιξία», ολοκλήρωσε ο Selig.

Μπορεί να φαίνεται έκπληξη να βλέπεις το Range Rover Evoque στην πρώτη θέση της λίστας, αναλογιζόμενος ότι το μέσο ετήσιο εισόδημα ενός ποδοσφαιριστή στη Βρετανία είναι 2,4 εκατ. στερλίνες, αλλά ας το παραδεχτούμε, κερδίζουν αρκετά για να αγοράσουν άνετα παραπάνω από ένα αυτοκίνητα.

Εάν έκαναν κέφι λοιπόν για κάτι πιο εκλεπτυσμένο, ταιριαστό σε ένα εμπορικό κέντρο για ένα ξεφάντωμα με ψώνια ή για να πάνε το παιδί στο σχολείο, το καλοβαλμένο Evoque θα μπορούσε να αποτελεί την ιδανική

καθημερινή λύση για τη συνειδητή εικόνα ενός ποδοσφαιριστή.

drive.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: