Ιωάννινα: Συλλήψεις εργαζομένων από τα super market “Πρώην ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ”

Κοινοποίηση:
IMG-62f1e312f3bebed7c8ada5ceabd5c047-V

Σε συλλήψεις εργαζομένων από τα super market “πρώην ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ” μέσα από τα σπίτια τους, προχώρησε το πρωί  η αστυνομία στα Γιάννενα.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από μηνύσεις που κατέθεσε η εργοδοσία του MARKET IN τόσο στους εργαζόμενους όσο και σε άλλα μέλη του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ιωαννίνων. Οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους δίνουν πάνω από ένα μήνα αγώνα για να επιστρέψουν στις δουλειές τους.
Η αστυνομία με το πρόσχημα της “σύστασης” οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα 2 εργαζόμενους και στη συνέχεια προχώρησε στη σύλληψη τους με την αυτόφωρη διαδιακασία. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο όπου ορίστηκε δικάσιμος για αύριο Δευτέρα 27/11 στις 12 το μεσημέρι.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη των εργαζομένων, εργαζόμενοι από τα συνδικάτα και φορείς του νομού πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το ασυνομικό μέγαρο και στη συνέχεια έξω από τα δικαστήρια διαδηλώνοντας ενάντια στην τρομοκρατία που ασκείται και απαιτώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων.
Οπως αναφέρεται στo σχετικό δελτίο Τύπου ,το  Σωματείο ΙΥ Ιωαννίνων  για αύριο Δευτέρα καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλο το γιαννιώτικο λαό να συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια στις 12 το μεσημέρι.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία των  Σουπερ μάρκετ  MARKET IN  η οποία έκανε μηνύσεις στους εργαζόμενους  καθώς και σε μέλη του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων που από κοινού δίνουν τον αγώνα και διεκδικούν να γυρίσουν στις δουλειές τους.
Το πρωί της Κυριακής 26/11/2017 η αστυνομία χρησιμοποιώντας ασφαλίτικες μεθόδους, συνέλαβε δυο εργαζόμενους από το σπίτι τους. Με το πρόσχημα της «σύστασης» τους οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα όπου και προχώρησε στη σύλληψη τους με την αυτόφωρη διαδικασία.
ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ MARKET IN.
ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ  ουσιαστικά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  που χτυπάνε με ΜΑΤ και συλλαμβάνουν εργαζόμενους , και συνδικαλιστές επειδή ζητάνε το αυτονόητο.
Το σωματείο στέκεται στο πλευρό τους και δηλώνει ότι η τρομοκρατία που προσπαθούν να επιβάλουν εργοδοσία, κράτος αστυνομία δεν θα περάσει έτσι!  ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ με τέτοιες μεθόδους. Θα πάρουν άμεσα την απάντηση μας.
epirus-tv-news.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: