Ιστορική βραδιά για τον Ολυμπιακό – Θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στο Καμπ Νου την Μπαρτσελόνα

Κοινοποίηση:
ολυμπιακος

Η αποψινή βραδιά θα μείνει ανεξίτηλη στις μνήμες των απανταχού της γης “ερυθρολεύκων”, καθότι η ομάδα τους θα βιώσει για πρώτη φορά τη “μαγεία” του επιβλητικού “Καμπ Νου”. Η παρθενική “μονομαχία” της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό (21.45) για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είναι “Mes que un… match”, κατά παράφραση του μότο των Καταλανών “Mes que un club”. Τουτέστιν, κάτι περισσότερο από ένα ματς.

Το αντάμωμα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε ανακαλεί ευχάριστες αναμνήσεις στους πρωταθλητές Ελλάδος, που εμφορούνται από μία τεράστια πρόκληση: Να αποδείξουν ότι αξίζουν που βρίσκονται στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κόντρα στον “γαλαξία αστέρων” των Καταλανών. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει επισκεφτεί τα κορυφαία ποδοσφαιρικά “κάστρα” της Γηραιάς Ηπείρου, αποκτώντας παραστάσεις απέναντι στις υπερδυνάμεις της “στρογγυλής θεάς”, όμως η παρθενική επίσκεψη στο “άντρο” της Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι προκαλεί… σοκ, δέος και μία γλυκιά ανυπομονησία. Είναι από τα παιχνίδια που ιντριγκάρουν παίκτες, προπονητές και φιλάθλους, ανεξαρτήτως της βαθμολογικής σημασίας και της διαφοράς δυναμικότητας των δύο “οργανισμών”.
Από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε το όνομα “Μπαρτσελόνα” στην κλήρωση των ομίλων, οι “ερυθρόλευκοι” ζουν και αναπνέουν για το συναπάντημα με τον Μέσι, τον Σουάρεζ και τον Ινιέστα. Παρότι βρίσκονται στον “βυθό” της βαθμολογίας με 2 ήττες σε ισάριθμους αγώνες, θέλουν να… ρουφήξουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο την “σαγκρία της ευτυχίας” γνωρίζοντας, ωστόσο, ότι εγκυμονεί ο κίνδυνος να γευτούν το… κώνειο μίας οδυνηρής αποτυχίας (συντριβής).

Περί τούτου “έχουσιν γνώσιν οι φύλακες”! Για την ακρίβεια ο Τάκης Λεμονής και οι συνεργάτες του έχουν και μνήμη, ώστε να αντιληφθούν τι διακυβεύεται σε τέτοιες αναμετρήσεις. Ο πολύπειρος τεχνικός, αφού δεν έχει τη δυνατότητα να “κλειδαμπαρώσει” τον Μέσι στα αποδυτήρια του Καμπ Νου όπως είπε, αστειευόμενος, στην συνέντευξη τύπου, προσανατολίζεται να “θωρακίσει” την ελληνική άμυνα με σχήμα 4-3-3. Ο Προτό θα παραμείνει κάτω από τα γκολπόστ, με τους Ομάρ, Μποτία, Νικολάου (έχει πιθανότητες και ο Ένγκελς) και Κούτρη να συνθέτουν την τετράδα της οπισθοφυλακής. Ρομαό, Ζντιέλαρ και Ζιλέ θα “οργώνουν” το χώρο του κέντρου, παίρνοντας αμυντικές βοήθειες από την τριάδα της “γραμμή κρούσης”. Στην επιθετική γραμμή θα βρίσκονται οι Ανδρούτσος, Οφόε και Καρσελά.

Στην “φαρέτρα” του Τάκη Λεμονή υπάρχουν ακόμη τα ονόματα των Καπίνο, Χουτεσιώτη, Τζούρτζεβιτς, Φορτούνη, Μάριν, Πάρντο, Ταχτσίδη και Βούκοβιτς.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα παρατάξει την πρωτοπόρο του ισπανικού πρωταθλήματος (επτά νίκες και μόλις μία ισοπαλία σε οκτώ αγώνες) με σχήμα 4-4-2. Ο Τερ Στέγκεν θα υπερασπιστεί την εστία των Καταλανών, με τους Σεμέδο, Πικέ, Ουμτιτί και Ντινιέ να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Μπουσκέτς και Αντρέ Γκόμεζ. Από τις δύο πτέρυγες θα εκκινούν τις προσπάθειες τους ο Ινιέστα με τον Ράκιτιτς, πλαισιώνοντας τους Μέσι και Σουάρεζ στην επίθεση.

Τη “μαγεία” του Καμπ Νου δεν θα ζήσουν μόνο οι παίκτες και ο προπονητής του Ολυμπιακού, αλλά και ο Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με περισσότερους από 3 χιλιάδες Έλληνες φιλάθλους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: