ΙΔΡΥΜΑ ΣΟΡΟΣ και ΟΝΟΜΑ-ΕΚΠΛΗΞΗ! ΠΟΙΑ ανέλαβε Γενική Διευθύντρια στο SolidarityNow!

Κοινοποίηση:
liberaki2

Nέα Γενική Διευθύντρια ανέλαβε στο SolidarityNow. Πρόκειται για ΜΚΟ, “μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 2013 με την υποστήριξη του Open Society Foundations (OSF/OSIFE) και σύμφωνα με το όραμα του George Soros” όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της. “Κύριος στόχος μας είναι η παροχή βοήθειας και υποστήριξης σε όλους όσους πλήττονται περισσότερο από την οικονομική ύφεση και την ανθρωπιστική κρίση”.

Η νέα Γενική Διευθύντρια είναι η Αντιγόνη Λυμπεράκη, καθηγήτρια Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πάντειου Πανεπιστήμιου, πολιτικός και πρώην αντιπρόεδρος του πολιτικού κόμματος Δράση. Το 2014 εντάχθηκε στο Ποτάμι.
Σύμφωνα με τα βιογραφικά στοιχεία της, κόρη του Γεωργίου Λυμπεράκη και της Αρτεμισίας Μητσοτάκη, αδερφής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης για τα Φεμινιστικά Οικονομικά (IAFFE) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης ActionAid
Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ (2004-2007) και του “Όμιλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας” (2008-2010).

Από τα μαθητικά της χρόνια ήταν οργανωμένη στην Αριστερά και συμμετείχε στην πρώτη Κεντρική Επιτροπή του Ενιαίου Συνασπισμού (από το 1990 μέχρι το 1996). Το φθινόπωρο του 2011 συμμετείχε στην πρωτοβουλία δημιουργίας του Κοινωνικού Συνδέσμου. Κατέβηκε για πρώτη φορά ως υποψήφια σε κομματικό σχηματισμό στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012, με το κόμμα της Δράσης, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας.
Μετά την παραίτηση του Στέφανου Μάνου από την ηγεσία της Δράσης, τον Ιούλιο του 2012, ανέλαβε την αντιπροεδρία του κόμματος.Το 2014, αποχώρησε από τη Δράση και εντάχθηκε στο Ποτάμι,με το οποίο εξελέγη στην Β΄ Αθηνών τον Ιανουάριο του 2015.

Η ίδια ανακοίνωσε τη νέα θέση της γράφοντας τα εξής:
Antigone Lyberaki
Πριν από λίγες μέρες ανέλαβα Γενική Διευθύντρια στο SolidarityNow. Μια μεγάλη και δραστήρια οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών. Με δεκάδες χιλιάδες άμεσα ωφελούμενους και εκατοντάδες έμμεσα. Με καινοτομία και ακτιβισμό στα κοινωνικά προβλήματα.

Καλή αρχή; Είναι πραγματικά μια αρχή; Ένα πρώτο βήμα; Όχι, δεν είναι.

Καλή τύχη στη διόρθωση πορείας μήπως; «Διόρθωση» όπως «γυρνάμε την πλάτη μας στα λάθη»; Ούτε αποκηρύξεις, ούτε μεγαλοστομίες.

Για μένα, όμως, είναι σίγουρα ένα σταυροδρόμι. Σε ατομική βάση, έχω την ικανοποίηση να κάνω τα λόγια πράξη και να βλέπω το αποτέλεσμα με τη μορφή καλύτερης ζωής. Σε συλλογική βάση παίρνω θέση στην κρίσιμη διαχωριστική γραμμή της Ευρώπης και της Ελλάδας. Λέω ναι στην Ανοιχτή Κοινωνία και στους ανοιχτούς ορίζοντες.

Είμαι τυχερή που ανέλαβα Γενική Διευθύντρια στο SolidarityNow –μια οργάνωση που δραστηριοποιείται από 2013 και είχα την τιμή και τη χαρά να είμαι στο Διοικητικό της Συμβούλιο από την αρχή. Μετά από δοκιμαστική περίοδο 6 μηνών, και μετά από ανοιχτή διαδικασία προκήρυξης, τώρα βρίσκομαι καθημερινά εκεί που πρέπει και χρειάζεται.

Βεβαίως παραμένω καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς φοιτήτριες και φοιτητές, χωρίς μαθήματα για τη Νέα Παγκοσμιοποίηση και τα Οικονομικά του Φύλου. Η επαφή με τις ιδέες είναι αυτό που οδήγησε εδώ. Και χρειάζομαι να διατηρήσω τη φρεσκάδα των ιδεών για να μη καταλήξει η αλληλεγγύη ρουτίνα. Όλα έρχονται και ταιριάζουν τελικά.

Κάθε ευχή καλοδεχούμενη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Παιδιά χαλαρώστε, θα σας σώσουν οι Μητσοτάκηδες με τις εκατοντάδες ΜΚΟ…

  2. H Λυμπεράκη είχε δηλώσει ότι αμέσως μετά την μεταπολίτευση εντεάχθη στην νεολαία του ΚΚΕεσωτ. δλδ σε ηλικία δεκαπέντε ετών! Όταν έγινε φοιτήτρια προσεχώρησε στην ΚΝΕ, διότι τους άλλους τους έβρισκε πλαδαρούς…Αυτή το γέννημα θρέμα του Παλαιού Ψυχικού.
    Ο πατέρας της Γεώργιος Λυμπεράκης, της γνωστής οικογενειας της Μάνης, είχε διορισθεί από τον κουνιάδο του Δρακουμέλ υποδιοκητής της ΕΤΒΑ για να την αποτελειώσει μετά τα πλήγματα που είχε δεχθεί από την διοίκηση του πασόκου Σάλλα.
    Τον ένα γυιό της τον έχει ονομάσει Κάρολο προς τιμήν του Μαρξ. Τώρα συζεί με τον Πλάτωνα Τήνιο στέλεχος του σημιτικού «εκσυγχρονισμο»υ».

  3. Α λυμπερακη…κλασικη φατσα τουρκοκρητικιας, οι λεγομενοι κρητοτουρκοι. Προδοτες και γενιτσαροι και η εν λογω κυρια που πηγε στον σορος δεν δυαλεκτικε τυχαιως αφου το ποταμι του θεοδωρακη ειναι ενα καθαρα ανθελληνικο κομμα κατευθυνωμενο απο τους ιδιους εβραιους τραπεζιτες ροτσιλντ σορος ροκφελλερ.

  4. “Οι φτωχοί κάνουν λάθος επιλογές σε κρίσιμες στιγμές” …. Αυτά δήλωνε η Βλαχάρα πριν μερικά χρόνια και τώρα … Σάλτα και γαμήσου μωρή …

  5. ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΑΚΙ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ !!!!! ΡΕ ΝΔΟΥΛΟΙ ΟΙ ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΙ ΣΑΣ !!!!! ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!!!

  6. με αυτους τους κατσαπλιαδες και φιλελευτερους μελλον δεν υπαρχει τα παιδια μας πανε στον στρατο και δεν ξερουμε αν θα γυρισουν πισω σωα π.χ ιμια τα παιδια μας αιχμαλωτα εμπιστοσυνη σε αυτους δεν υπαρχει ειναι δειλει και τιποτενιοι και επικινδυνοι

  7. ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΘΕΕ ΜΟΥ… ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΣ ΚΥΡΙΑ -ΦΑΣΙΣΤΡΙΑ- ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Ο ΒΡΟΜΟΣΟΡΟΣ;;; ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ-ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ;;; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ;;;;

  8. ΚΟΛΛΗΤΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΙΚΟΥ Η ΜΑΝΤΑΜ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ, ΟΤΙ Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ. ΜΑΖΙ ΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΛΑ.

  9. Πάντειος είναι η σφυκοφωλιά του Σόρος – Α ρε κάτι ταλέντα που βγάζει η πάντειος όταν έχει κέφια…

  10. Το μεγαλύτερο λάθος της ανθρωπότητας?δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.Η θέση της γυναίκας είναι στο κρεβάτι και στην κουζίνα ΜΟΝΟ!

  11. Ποσα θα βαζει στην πορτοφολα απο τον κωλογερο Σορος η ανηψια του Δρακουλα και ξαδερφη του γουρλοματη προεδρισκου (η ομοιοτητα ειναι εμφανεστατη παντως),για να πουλαει ανθρωπισμους αλληλεγγυες και αλλα τετοια φουμαρα;

  12. Παπαδόπουλο θα λέτε και θα κλαίτε…φάτε τον πακιστανό στη μάπα και τον κάθε ουρακοτάγκο και βγάλτε τον σκασμό…θέλατε και δημοκρατία τρομάρα σας…οσοι διαβάζουν και γράφουν ελληνικά καλό είναι να μάθουν και κονγκολέζικα για να μπορούν να συνεννοηθούν..

  13. Α. Λυμπεράκη: «Οι φτωχοί κάνουν λάθος επιλογές σε κρίσιμες στιγμές»

  14. Σόι πάει το βασίλειο της παγκοσμιοποίησης και του πολυφυλετισμού…..προφανώς κάποιοι ´φιλελεύθεροι´αισθάνονται αλληλέγγυοι με τους κατατρεγμένους μόνο όταν χρυσοπληρώνονται οι ίδιοι για να τους εκμεταλλευτούν ως ´εθελοντές´ αργότερα για τα συμφέροντά τους …..

Comments are closed.