Θωρακισμένη Μερσεντές Καμμένου: Την αγόρασε από τον ανθρωποφάγο… Αμίν Νταντά και την πούλησε στον αποφυλακισθέντα “εφοπλιστή” Καραγιώργη. Νέες σκοτεινές δουλειές του ΥΠΕΘΑ

Κοινοποίηση:
amin-ntanta

Ναυτιλιακή εταιρεία του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη, ο οποίος είναι κουμπάρος του Πάνου Καμμένου, ήταν ο αγοραστής του αυτοκίνητου που πούλησε έναντι 100.000 ευρώ ο υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με έρευνα του ΣΚΑΪ.

Πρόκειται για θωρακισμένη Mercedes του 1978 που ανήκε στον πρώην δικτάτορα της Ουγκάντα Αμίν Νταντά, γεγονός που ενδέχεται να προσέδωσε στο όχημα συλλεκτική αξία.

Άλλα μοντέλα που χρονολογούνται από την εν λόγω περίοδο πωλούνται σήμερα προς 5.000 έως 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ναυτιλιακή Times Navigation του κ. Καραγιώργη ο εφοπλιστής μεταπούλησε στη συνέχεια το όχημα σε συλλέκτη από την Αγγλία.

Ο κ. Καραγιώργης συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 από τις ολλανδικές Αρχές για πλαστογραφία και δόλια πτώχευση, αν και έχει αντικρούσει τις κατηγορίες στα δικαστήρια.

Ο Νταντά, που πέθανε στην εξορία το 2003, έμεινε στην εξουσία από το 1971 έως το 1979. Το καθεστώς του ήταν γνωστό για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, διωγμούς, δολοφονίες και διαφθορά. 

Η επιτυχία του στη χρησιμοποίηση του φόβου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη διαίρεση των κατοίκων της χώρας σε δύο ομάδες, καθεμιά από τις οποίες προσπαθούσε να κερδίσει την εύνοια του εις βάρος της άλλης. Το κόστος σε ανθρώπινες ζωές κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης της χώρας από τον Ιντί Αμίν ήταν τεράστιο όχι μόνο εξαιτίας του αριθμού των νεκρών αλλά και της απάνθρωπης μεταχείρισης. Οι τελετουργικές εκτελέσεις που ξεπερνούσαν τα όρια του σαδισμού οδηγεί πολλούς μελετητές στο συμπέρασμα ότι οφείλονταν στη διαταραγμένη ψυχική του υγεία. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έχουν δημιουργήσει ένα μύθο γύρω από την πιθανή κανιβαλική συμπεριφορά του. Μάλιστα λέγεται ότι κρατούσε στο ψυγείο του σπιτιού του τα κεφάλια μερικών από τους εχθρούς του, στα οποία πολλές φορές απευθυνόταν σαν να κουβέντιαζε. Παρά ταύτα το 1975 καταφέρνει να εκλεγεί πρόεδρος του Οργανισμού Αφρικανικής Ένωσης.

Εκτός όλων των άλλων, παραμένει αδιευκρίνιστη η φήμη περί ανθρωποφαγίας, που τον συνόδευε. Γινόταν λόγος για τη μανία του Αμίν να τρώει το συκώτι των θυμάτων του, πεπεισμένος ότι έτσι θα εμπόδιζε το πνεύμα τους να επιστρέψει για να ζητήσει εκδίκηση. Ο δικτάτορας πίστευε με κλειστά τα μάτια, κάθε δοξασία που έβγαινε από το στόμα των μάγων που είχε στην υπηρεσία του….

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: