Θεσσαλονίκη: Στο αναμορφωτήριο στέλνουν τον 16χρονο που σκότωσε τον φίλο του

Κοινοποίηση:
690_708636c4-8a9f-457d-821f-925b113c5d93

Τα αναμορφωτικά μέτρα του εγκλεισμού στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου μέχρι την ενηλικίωσή του, που βάσει νόμου είναι το 21ο έτος, επιβλήθηκαν στον 16χρονο, ο οποίος ομολόγησε ότι τον Ιούνιο του 2016 σκότωσε τον 14χρονο φίλο του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ο 16χρονος θα παρακολουθείται καθημερινά από παιδοψυχίατρο, όπως αποφάσισε το δικαστήριο.

Η πολύωρη δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Στην απολογία του στο δικαστήριο ο 16χρονος είπε ότι δεν θυμάται τίποτα για το περιστατικό, αν και δύο χρόνια πριν, λίγο μετά το άγριο έγκλημα, ο 14χρονος τότε δράστης είχε αναφέρει ότι “θόλωσε” από τα πειράγματα του θύματος για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Ο 16χρονος μαχαίρωσε εις διπλούν τον συμμαθητή του στον λαιμό, όταν κατά την επιστροφή τους από την έξοδό τους, διαπληκτιστήκαν μεταξύ τους σχετικά με το ποια οικογένεια έχει το καλύτερο τρακτέρ. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής του, σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο δράστης, το θύμα τον “πείραζε” για διάφορα θέματα, έτσι εκείνος αποφάσισε να πάει στο σπίτι του, να πάρει ένα μαχαίρι και να τον σκοτώσει.

Λίγες ώρες νωρίτερα, οι γονείς του μικρού Τάσου, ανησυχώντας διότι ο γιος τους δεν είχε γυρίσει στο σπίτι ύστερα από βραδινή έξοδο, απευθύνθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Εχεδώρου, όπου δήλωσαν την εξαφάνισή του. Η είδηση της εξαφάνισης σήκωσε στο «πόδι» τον οικισμό της Γέφυρας, που αριθμεί περίπου 3000 κατοίκους και βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης. Όλη τη νύχτα ήταν σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του αγοριού, με τη συμμετοχή, πέραν των ανδρών της Αστυνομίας, και πολλών κάτοικων της περιοχής.

Η ελπίδα όμως να βρεθεί ζωντανό το παιδί έσβησε γύρω στις 10.30. Η σορός του ανήλικου βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος και διαπιστώθηκε ότι έφερε δύο τραύματα από μαχαίρι στην τραχηλική χώρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Παιδουχιατρο και μαλακιες σπαστε του τα ποδια και τα χερια και πεταξτε τον στην απομονωση
    Ξυλο 3 φορες την μερα μεχρι τα 21 και αν δεν γινει ανθρωπος ελα να μου πεις

Comments are closed.