Θα αυτοκτονήσει ο Ερντογάν με F-35; Τελεσίγραφο ΗΠΑ : «Απελευθέρωσε άμεσα τον πάστορα αλλιώς κυρώσεις – Είμαστε έτοιμοι»

Κοινοποίηση:
F35A

«Η Τουρκία πιστεύει πως θα πάρει κάτι από τις ΗΠΑ ως αντάλλαγμα για τον Andrew Brunson. Αυτό που πρόκειται να πάρουν είναι κυρώσεις αν δεν τον απελευθερώσουν τώρα. Είμαστε έτοιμοι για δράση.» είπε ο Αμερικανός Γερουσιαστής James Lankford.

Tα όσα είπε ο Αμερικανός Γερουσιαστής έχουν μεγάλη σημασία καθώς υπάρχει παρέμβαση Τραμπ και επιστολή 66 Γερουσιαστών. Ολα δείχνουν πως το παιχνίδι χοντραίνει πολύ και τα όρια για ελιγμούς εκ μέρους του Ρ.Τ.Ερντογάν έχουν στενέψει.

Από την απόφαση για τον Αμερικανό πάστορα θα κριθεί και η υπόθεση με τα F-35.

Nωρίτερα, οι Τούρκοι πρότειναν/εκβίασαν την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών με ανταλλαγή του φυλακισμένου Αμερικανού πάστορα, Αντριου Μπράνσον, με τον Ιμάμη Γκιουλέν.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι Αμερικανοί απέρριψαν ήδη τον τουρκικό εκβιασμό λέγοντας πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Μην ξεχνάμε πως ακολουθώντας την τακτική «καρότο και μαστίγιο» οι ΗΠΑ έδωσαν νωρίτερα το «πράσινο φως» για παραλαβή των πρώτων F-35 όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας.

Συγκεκριμένα, στις 23 Ιουνίου εντάσσεται στον στόλο της THK το πρώτο ζεύγος μαχητικών πέμπτης γενιάς.

Η πανηγυρική μεν αλλά λιτή δε ανακοίνωση της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας δεν διευκρινίζει που θα γίνει η παράδοση των F-35.

Εάν δηλαδή τα «κλειδιά» των -τεχνολογίας στέλθ- μαχητικών με τα υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα (π.χ. EOTS, AN/AAS-37) θα δοθούν σε αμερικανικό έδαφος ή απευθείας σε κάποια από τις τουρκικές αεροπορικές βάσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αυτό ήταν μέχρι τώρα… Ωστόσο έχουν αλλάξει κάποια πραγματάκια. Κανείς δεν είναι πιά τόσο ισχυρός. Και ο Ταγίπης δεν είναι μόνος του.

  2. ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ …ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ……ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΧΙΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!!!

Comments are closed.