Η τουρκική εφημερίδα Aydınlık μάς κατηγορεί ότι καταλάβαμε τη Θύμαινα

Κοινοποίηση:
greek_army_fournoi-630x400

Συνεχίζουν τον «χαβά» τους οι τουρκικές κεμαλικές εθνικιστικές εφημερίδες, που προπαγανδίζουν ασύστολα ότι η Ελλάδα «κατέλαβε στρατιωτικά» μεταξύ των ετών 2004 και 2014 «18 τουρκικά νησιά» στο ανατολικό Αιγαίο.

Η αριστερή εθνικιστική Aydınlık (στα «νιάτα» της όργανο του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος) σε είδηση με τίτλο «Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση», δημοσιεύει τις δηλώσεις του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ουμίτ Γιαλίμ, σύμφωνα με τον οποίο, ενώ η Τουρκία διεξήγαγε την άσκηση «Θαλασσόλυκος» στο Αιγαίο, το Ελληνικό Ναυτικό διεξήγαγε στη «Θύμαινα [Hurşit adası] Αϊδινίου» την άσκηση «Κεραυνός 2017».

Η Θύμαινα είναι νησί του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας και βρίσκεται μεταξύ Σάμου και Ικαρίας. Ανήκει στην Ελλάδα από το 1912. Οι Τούρκοι θυμήθηκαν μετά από 105 χρόνια ότι το νησί είναι «τουρκικό».

Παλαιότερα λεγόταν και Φύμαινα. Κατά μία εκδοχή το όνομα Θύμαινα πιστεύεται ότι οφείλεται στα πολλά θυμάρια που υπάρχουν στο νησί.

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος μετά τους Φούρνους με έκταση 10,071 τ.χλμ..

Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είναι 136 κάτοικοι που διαμένουν στους δύο οικισμούς του νησιού την Θύμαινα και την Κεραμειδού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Να το γράψουμε στα σχολικά βιβλία μην χαλάσουμε την καρδιά στα “μεμετια” Ε κύριε Γαβρόγλου;
    Να δούμε αν θα βρεθεί ποτέ κάποιος “Έλληνας” πολιτικός να μιλήσει για όσα άδικα κατέχουν οι Τουρκοι

Comments are closed.