Η στιγμή που ανακαλύπτεις τον Θεό και η πρόβλεψη της ευτυχίας

Κοινοποίηση:
ανακαλυψη

Πόσο συχνά θεωρούμε τα αδύνατα δυνατά; Πόσες φορές τα όνειρα συμπυκνώνονται σε μια ομίχλη, και δεν ξεχωρίζει η πραγματικότητα;

Μάλλον η ηρεμία μέσα σε δύσκολες καταστάσεις είναι μια ουτοπία και το παραλήρημα χαράς απροσδόκητο.
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια λίστα επιθυμιών και πιστεύουν ότι αυτά θα τους φέρουν στο κατώφλι της ευτυχίας.

Μπορούμε εύκολα να σκαρφιστούμε λίστες “Ευτυχίας”. Ωστόσο, υπάρχει ένας περίπλοκος μηχανισμός πίσω από αυτές, δεδομένου ότι περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο επίτευγμα του ανθρώπινου εγκεφάλου. Την ικανότητα της Φαντασίας.

Για φανταστείτε τι θα μπορούσε να μας φέρει χαρά στο μέλλον. Οι περισσότεροι θα ήθελαν κάποιο χρόνο να σκεφτούν. Αυτό το χρονικό ταξίδι ψυχής, μέσα στην επιθυμία, το έκαναν όλοι όσοι ήρθαν σε αυτό τον κόσμο.

Χρησιμοποιούμε την φαντασία για να προβλέψουμε ή να προβάλλουμε τα όνειρα τις επιθυμίες και τα συναισθήματά μας. Ωστόσο,η φαντασία μας συχνά μας ξεπερνάει και ρίχνουμε την αποτυχία στο ότι δεν είμαστε αρκετά τυχεροί για αυτό που θέλαμε, ή ανακαλύπτουμε ότι τίποτα δεν είναι συνώνυμο με την αιώνια ευτυχία.
Ακόμη και όταν ο φόβος έρχετε κατά πάνω μας, συνειδητοποιούμε ότι ακόμη κι αυτός δεν μπορεί να μας συντρίψει.

Μια από τις δεκάδες μελέτες με τον καθηγητή Timothy Wilson του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, απέδειξαν ότι μπορούμε να αποτύχουμε στην πρόβλεψη, με αρκετές συναισθηματικές συνέπειες τόσο στα θετικά όσο και στα αρνητικά γεγονότα.

Αυτή η προκατάληψη είναι υπερεκτίμηση των έντονων συναισθημάτων που διαμορφώνουν συχνά τις αποφάσεις που παίρνουμε για την ευτυχία.

Ακριβώς όπως το ανοσοποιητικό μας σύστημα εργάζεται ακούραστα για να κρατήσει το σώμα μας σε καλή υγεία, έτσι και το ψυχολογικό ανοσοποιητικό μας σύστημα αναπτύσσει συνήθως ένα ολόκληρο οπλοστάσιο γνωστικών μηχανισμών, προκειμένου να ασχοληθεί με τις αναπάντεχα δυσάρεστες επιθέσεις που βιώνουμε σε διάφορες καταστάσεις.

Το ψυχολογικό ανοσοποιητικό μας σύστημα έχει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό. Έχει την ικανότητα να συνθέτει την ευτυχία.

Όταν η ζωή μας απογοητεύει, έχουμε την τάση να αγνοούμε την απογοήτευση , και να μετατρέπουμε τις δυσάρεστες πληροφορίες μέσα από μια ποικιλία δημιουργικών σκέψεων, (για άμυνα, εξορθολογισμό, βελτίωση, μείωση της παραφωνίας, και αυτοεπιβεβαίωση)

Η ευτυχία είναι μια δια βίου Οδύσσεια προς την ευτυχία, καθώς οι εκπλήξεις είναι αναπόφευκτες, και βρίσκουν πολύ γρήγορα ακόμη και ένα κινούμενο στόχο. Όπως είμαστε παθιασμένοι όμως με την αναζήτησή της δεν βλέπουμε την αποτυχία μας. Δεν σκεφτόμαστε λογικά.

Τι θα μας έκανε έντονα ευτυχισμένους; Τι είδους ευτυχία θα μας έκανε χαρούμενους, και πόση διάρκεια θα είχε;
Όλοι είμαστε συνταξιδιώτες σε αυτή την αναζήτηση αλλά στο μονοπάτι σκοντάφτουμε στη φαντασία, και οι λίστες των επιθυμιών μας είναι γεμάτες πράγματα, ανθρώπους και γεγονότα που ελπίζουμε ότι θα μας οδηγήσουν στην ευτυχία.

Σε έναν κόσμο μυστηρίων,θεωρούμε σημαντικά θαύματα μερικές στιγμές ευτυχίας, που εμείς οι ίδιοι μπορούμε να εκπληρώσουμε.

Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα είναι σε θέση οι άνθρωποι να βρούν στιγμές ευτυχίας σε περιστάσεις που σε κανονικές συνθήκες θα είχαν αποκλειστεί.

Είμαστε πολύ πιο ευπροσάρμοστοι από ό, τι αντιλαμβανόμαστε.
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ευτυχία είναι κάτι που μπορούν να έχουν στην κατοχή τους,- κάτι που μπορούν να κρατήσουν. Αλλά η ευτυχία δεν είναι κάτι υλικό, είναι κάτι που μπορούμε να ζήσουμε, έστω για λίγο.

Είναι ένα μέρος που μπορείτε να επισκεφθείτε. Επίσης μπορείτε να μάθετε πώς να το επισκέπτεστε πιο συχνά και να μένετε περισσότερο. Η αυξομείωση της ευτυχίας είναι φυσική και αναπόφευκτη, αλλά η εξασθένησή της δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάνουμε κάτι λάθος.

Η έρευνα δείχνει ότι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια συναισθηματική πρόβλεψη είναι ο ρεαλισμός. Μην χρησιμοποιήσετε τη φαντασία, αλλά τα μάτια σας. Δώστε προσοχή στις εμπειρίες των άλλων. Αντί να προσπαθείτε να προβλέψετε πόσο ευτυχισμένοι θα είστε σε μια μελλοντική κατάσταση, είναι προτιμότερο να δείτε αυτούς που ζουν ήδη το όνειρό σας. Ρωτήστε τους πόσο ευτυχισμένοι είναι. Αν κάτι κάνει τους άλλους ευτυχισμένους, με τον νόμο των πιθανοτήτων ίσως έχετε μια καλή ευκαιρία να γίνει και σε εσάς το ίδιο.

Συνήθως η στιγμές ευτυχίας είναι μοιρασμένες, στη γλύκα της αναμονής και τη χαρά της εμπειρίας. Η έλλειψη ευτυχίας βρίσκεται σε πολλά πράγματα φυσικά, και ένας σοβαρός λόγος είναι η κοινωνική σύνδεση. Μπορείτε να είναι ευτυχισμένοι χωρίς χρήματα, αλλά δύσκολο χωρίς φίλους.

Η ευτυχία είναι μια υποκειμενική εμπειρία και δεν μπορεί να εξηγηθεί σε κάποιον που δεν την έχει νιώσει έστω και κάποια στιγμή στη ζωή του.

Η αλήθεια είναι πως η αναζήτηση της ευτυχίας είναι έμφυτη στον άνθρωπο. Είναι κάτι που χάσαμε, και την ψάχνουμε συνεχώς.

el.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: