Η παράξενη αλήθεια πίσω από την εφεύρεση της περιστρεφόμενης πόρτας!

Κοινοποίηση:
pgvjpojp

Η εφεύρεση που έχει γλυτώσει εκατοντάδες εκατομμύρια σε λειτουργικά κόστη επιχειρήσεων και κτιρίων, η περιστρεφόμενη πόρτα, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο εστιατόριο Ρέκτορ στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης, το 1899.

Ποιος είναι όμως ο λόγος που οδήγησε στη δημιουργία της; Ο εφευρέτης ήταν ο Αμερικανός Θεόφιλος βαν Κένελ, και το μεγάλο της πλεονέκτημα, το οποίο επεδίωξε ο ίδιος μεταξύ άλλων, είναι ότι εμποδίζει τη σκόνη, τη βροχή, το χιόνι και τους έξω ήχους να μπαίνουν στο κτίριο, ενώ κρατά τη θερμότητα μέσα, εξοικονομώντας ενέργεια και πόρους.

ΠΟΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΣ

Ο Βαν Κένελ κατοχύρωσε την «πόρτα θυέλλης» το 1888 – αλλά λέγεται πως ο πραγματικός λόγος ήταν ότι απεχθανόταν τις έννοιες του «ιπποτισμού» και των «καλών τρόπων», μέρος των οποίων ήταν η «υποχρέωση» να κρατά την πόρτα ανοικτή για να περνούν άλλοι, ιδίως οι γυναίκες. Μάλιστα, λέγεται, για την ακρίβεια, πως κυριολεκτικά μισούσε το να ανοίγει την πόρτα για τις γυναίκες.

Η λύση λοιπόν ήταν απλή γι’ αυτόν. Εφηύρε κάτι για να αντιμετωπίσει αυτή την… «κακή» συνήθεια: Ένα σύστημα πόρτας όπου κανένας δεν χρειαζόταν να ανοίγει την πόρτα σε κανέναν.

newsbeast

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: