Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ!! Ποιοι θα πάρουν το νέο επίδομα στέγασης από 1η Ιανουαρίου 2019..Ποια είναι τα ποσά, οι όροι και οι προϋποθέσεις…

Κοινοποίηση:
Family at home relaxing on carpet

Tην επιδότηση και των νοικοκυριών που έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο , προβλέπει η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την τρόικα.

Το μέτρο θα αποτελέσει ένα από τα αντίμετρα, στην περικοπή των συντάξεων έως 18% από την 1-1-2019, με τη διαφορά όμως πως από τη μία θα κοπούν συντάξεις ηλικιωμένων ανθρώπων και από την άλλη θα επιδοτηθεί ενοίκιο…νέων, κατά βάση, ανθρώπων!

Το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί σε περίπου 500.000 με 550.000 νοικοκυριά και θα ωφελήσει περίπου 1,3 εκατ. πολίτες, θα έχει κόστος ύψους 600 εκατ. και έχει συμφωνηθεί από την προηγούμενη διαπραγμάτευση.

Το επίδομα δεν θα χορηγείται μόνο σε όσους διαμένουν σε κατοικία με ενοίκιο, αλλά και για το ενοίκιο της πρώτης κατοικίας τους την οποία έχουν αποκτήσει με στεγαστικό δάνειο.

Βασική παράμετρος για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος σε λήπτη στεγαστικού δανείου είναι να μην έχει υπαχθεί στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Ν. Κατσέλη.

Τα ποσά και τα εισοδηματικά όρια

  • Για τον άγαμο το ανώτατο εισοδηματικό όριο είναι το ποσό των 8.000 €, ποσό το οποίο προσαυξάνεται για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας (σύζυγο ή παιδιά) κατά 50%.

Αναλυτικότερα, οι όροι χορήγησης του συγκεκριμένου επιδόματος είναι:

  • Ο άγαμος για να καταστεί δικαιούχος, θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα έως 8.000 ευρώ.
  • Το ζευγάρι θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 12.000 ευρώ.
  • Το ζευγάρι με τρία παιδιά θα πρέπει να έχει εισόδημα μέχρι 16.000 ευρώ.
  • Το ζευγάρι με τέσσερα παιδιά θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ.
  • Το ζευγάρι με πέντε παιδιά για να λάβει το επίδομα θα πρέπει να έχει εισόδημα έως 24.000 ευρώ.
  • Το ύψος του επιδόματος καθορίστηκε σε 70 ευρώ τον μήνα για τον άγαμο.
  • Το ποσό προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας και φτάνει μέχρι και σε 210 ευρώ τον μήνα κατ’ ανώτατο όριο.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: