Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!! Τι θα συμβεί στα δάνεια που αγοράζουν τα “κοράκια; Κινδυνεύει το σπίτι και η περιουσία μας;

Κοινοποίηση:
1

Μία νέα πραγματικότητα για τους «κόκκινους» δανειολήπτες θα δημιουργήσουν οι πωλήσεις των δανείων τους στις εταιρείες διαχείρισης, τα γνωστά μας “κοράκια”

Το νέο αυτό δεδομένο για την ελληνική αγορά, καθώς και τα χαμηλά τιμήματα στα οποία θα γίνουν οι πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, δημιουργούν ανησυχία, αλλά και προσδοκίες στους οφειλέτες που και στις δύο περιπτώσεις κινούνται αυτήν τη στιγμή στα άκρα.

Τι θα φέρουν τα νέα δεδομένα και η είσοδος των funds στις δανειακές συμβάσεις;

  1. Τι αλλάζει όταν ένα fund ή η τράπεζα με ενημερώνουν ότι το δάνειό μου πουλήθηκε;

Το ότι η τράπεζα μεταβιβάζει το δάνειο και «λύνει» έτσι τη σχέση με τον δανειολήπτη, δεν σημαίνει ότι ο τελευταίος ξεμπερδεύει με την οφειλή του.

  1. Όταν ένα “κοράκι” αγοράσει το δάνειό μου, μπορεί να χειροτερεύσει τους όρους της σύμβασης;

Στις περιπτώσεις πώλησης και μεταβίβασης δανείων, είτε ακόμα και στις περιπτώσεις που αυτά δίνονται προς διαχείριση σε τρίτους, δεν μπορεί να αλλάξει και πολύ περισσότερο να χειροτερέψει η θέση του οφειλέτη και του εγγυητή.

  1. Αφού το “κοράκι” αγόρασε σε χαμηλή ή και εξευτελιστική τιμή το δάνειό μου, δικαιούμαι κι εγώ γενναίο «κούρεμα» της οφειλής μου;

Το “κοράκι” αγόρασε πολύ χαμηλά το δάνειο γιατί αφενός αγοράζει μαζί και τον κίνδυνο να μην αποπληρωθεί ποτέ, αφετέρου επειδή έχει όλα τα «μέσα» και την εξειδίκευση για να εισπράξει. Και επιπλέον στοχεύει σε υψηλή απόδοση. Αυτό σημαίνει ότι τα “κοράκια” θα διεκδικήσουν με πολύ πιο συντονισμένο και δυναμικό τρόπο τις οφειλές σε σχέση με τις τράπεζες, θα είναι πολύ πιο δραστικά στην κίνηση διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης για την είσπραξη της απαίτησης, καθώς και πιο φειδωλά στα «κουρέματα».

4, Θα μπορεί το “κοράκι” να βγάλει σε πλειστηριασμό το σπίτι μου;

Ναι. Θα μπορεί να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο για την είσπραξη της οφειλής και μάλιστα χωρίς χρονοτριβή.

  1. H πρώτη κατοικία προστατεύεται από πώληση σε “κοράκι”;

Ο νόμος προβλέπει την προστασία από την πώληση σε ξένα “κοράκια” μόνο των «κόκκινων» δανείων τα οποία είναι συνδεδεμένα με προσημείωση ή υποθήκη πρώτης κατοικίας, αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ, καθώς κι εκείνων που έχουν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Ωστόσο, η προβλεπόμενη από το νόμο προστασία έχει θεσπιστεί μέχρι 31/12/2017.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: