Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! Διπλή μείωση συντάξεων σε 120.000 απόστρατους…

Κοινοποίηση:
1

Δεν έχουν τέλος οι μειώσεις στους απόστρατους. Με διπλή μείωση απειλούνται πλέον όλοι! Για 260.000 ένστολους έρχεται «ψαλίδι» σε συντάξεις και μάχιμη 5ετία.

Πάνω από 120.000 απόστρατοι θα έχουν μείωση συντάξεων 8%, λόγω επανυπολογισμού, αλλά πενταπλασιάζεται το κόστος εξαγοράς της «μάχιμης» 5ετίας για 140.000 εν ενεργεία ένστολους!

Έχουμε λοιπόν, και μεγάλη αύξηση του κόστους εξαγοράς της “μάχιμης” 5ετίας, αλλά και δυσχερέστερη θεμελίωση σύνταξης.

Οι ειδικοί βλέπουν ακόμη μία απώλεια

Η μείωση αυτή θα γίνει λόγω επανυπολογισμού. Εδώ η απώλεια κατά μέσο όρο θα κινηθεί στο 8%-10%.

Τι ισχύει σήμερα με τις συντάξεις των αποστράτων

Σήμερα η σύνταξη υπολογίζεται εκ νέου με βάση τις αποδοχές των εν ενεργεία στρατιωτικών. Δηλαδή, για τον επανυπολογισμό υπολογίζονται όλα τα χρόνια της πραγματικής εργασίας, συν τα διπλά έτη της «μάχιμης» 5ετίας και τα διπλά πτητικά-καταδυτικά εξάμηνα της θητείας τους. Όλα αυτά αποτελούν τη σύνταξη.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι τα “διπλά χρόνια” υπολογίζονται για καταταγέντες έως το 1990 και έχουν εισφορές και για τα “διπλά έτη”. Στην περίπτωση όμως που δεν πλήρωσαν, το νέο ποσό που θα κληθούν να καταβάλουν πενταπλασιάζεται!

Τι σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση

  1. Για όσους έφυγαν έως τις 12/5/2016, λαμβάνεται υπόψη η πραγματική υπηρεσία και τα “διπλά έτη”. Εδώ θα υπάρξει μείωση 8%-10% κατά μέσο όρο.
  2. Για τον επανυπολογισμό, που θα γίνεται, υπολογίζονται η συνολική υπηρεσία, δηλαδή τα πραγματικά χρόνια, συν τα “διπλά έτη”. Οι αποδοχές υπολογίζονται όχι τη στιγμή της αποχώρησης, αλλά αυτές που διαμορφώθηκαν μετά την αναπροσαρμογή που έγινε στο μισθολόγιο των ενστόλων με τον νόμο 4307/2014. Δηλαδή την επιστροφή του 50% των περικοπών, του Ν. 4093/2012, του 2014.
  3. Ένα τμήμα αποστράτων που θήτευσε σε Αεροπορία και Ειδικές Δυνάμεις, με διπλά πτητικά και καταδυτικά εξάμηνα, ίσως να έχει ανεπαίσθητες μεταβολές.

Πάντως, οι απόστρατοι τονίζουν ότι το κράτος τούς χρωστάει πάρα πολλά και συνήθως τα ξεχνάει…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑΚΛΑ ΤΩΡΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    Η Ε.Ε. λέει το επίσημο “Ναι” στα δηλητήρια της Monsanto
    Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2017 17:42
    media/k2/items/cache/2aeae8b007108904cf67ed06ef291ddf_XL.jpg?t=-62169984000
    Χωρίς κανέναν δισταγμό και παρά τις αντιδράσεις σε πολλές χώρες.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα πως ανανέωσε για πέντε χρόνια την άδεια για το ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτη, βασικό συσταστικό του φυτοφαρμάκου Roundup της Monsanto Co, έπειτα από μια έντονη συζήτηση για το αν προκαλεί καρκίνο.

    Επαρκής πλειοψηφία χωρών της ΕΕ ψήφισε στα τέλη Νοεμβρίου υπέρ της έγκρισης της παράτασης της άδειας, όμως η αντίθεση στο ζιζανιοκτόνο εξακολούθησε να είναι έντονη, μεταξύ άλλων και από μια πρωτοβουλία πολιτών που θέλει την απαγόρευσή του και ζητεί μεγαλύτερη διαφάνεια στο μέλλον.

    Η Επιτροπή αναφέρει σε δήλωσή της πως θα εισαγάγει μέτρα νωρίς το 2018 ώστε οι αποφάσεις για τα φυτοφάρμακα να γίνουν πιο διαφανείς και να αυξηθεί η ποιότητα και η ανεξαρτησία των επιστημονικών εκτιμήσεων.

  2. Οι απόστρατοι είναι μόνο μπλα μπλα μπλα…….όπως λένε, με τις πορδές αυγά δεν βάφεις.
    Όταν ο Ανώτατος είναι για φτύσιμο για το πολιτικό σύστημα, λογικό είναι να είναι και αργότερα για φτύσιμο.

Comments are closed.