Η ΕΠΟ απαγορεύει τα μηνύματα για τη Γενοκτονία στις φανέλες της ΠΑΕ Ποντίων και του Απόλλωνα Πόντου

Κοινοποίηση:
epo

Με ένα έγγραφο που κοινοποιήθηκε στον Απόλλωνα Πόντου και στην ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου από τη νομική της υπηρεσία, η ΕΠΟ… κόβει τα μηνύματα για τη Γενοκτονία των Ποντίων από τις φανέλες των δύο ομάδων.

Σύμφωνα το pamebala.gr, η Ομοσπονδία απαντά στις δύο ομάδες ότι οι φράσεις «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ» και «Ο Πόντος ζει» στη φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου, και «353.000 + Μνήμη» στη φανέλα του Απόλλωνα Πόντου, είναι αντίθετες σε ό,τι ορίζει το άρθρο 32 του Κανονισμού της UEFA.

Την απάντηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ υπογράφει ο Βασίλης Σαράκης.

Όπως τονίζεται, η ποδοσφαιρική εμφάνιση μιας ομάδας δεν μπορεί να αποτελέσει «πλατφόρμα» για την προβολή οποιουδήποτε μηνύματος με πολιτικό, θρησκευτικό, κοινωνικό ή άλλο περιεχόμενο, «ανεξάρτητα από τη βαρύτητα, το ιστορικό, κοινωνικό ή ηθικό υπόβαθρο που μπορεί να διαθέτει».


Πατήστε πάνω στο έγγραφο για να το δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Θράκης και η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου απευθύνθηκαν εγγράφως στην Ομοσπονδία προκειμένου να διευκρινιστεί κατά πόσο τέτοιου είδους μηνύματα στις φανέλες είναι συμβατά με τον διεθνή κανονισμό. Η ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου προτού ακόμα λάβει απάντηση η ΕΠΣ, που είναι η διοργανώτρια Αρχή, παρουσίασε τη φανέλα (έχοντας ήδη ξεσηκώσει αντιδράσεις), ενώ ο Απόλλων Πόντου εδώ και καιρό αναζητούσε φόρμουλα προκειμένου να ξεπεράσει το σκόπελο του κανονισμού.

Η ομάδα της Καλαμαριάς, που δεν έχει παρουσιάσει ακόμα τη φανέλα της, έχει ανακοινώσει ότι αυτή τη σεζόν δεν θα έχει χορηγό, παρά μήνυμα για τη Γενοκτονία, ωστόσο ούτε το «353.000 + Μνήμη» δεν κατάφερε να πάρει το πράσινο φως από την ΕΠΟ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΟΝΟΜΗΜΕΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟ.
    ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΣ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΛΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΙΚΙΑ ΣΕΡΑ ΚΑΙ ΠΥΡΥΧΙΟ…..ΚΑΙ ΣΠΑΘΕΣ ΣΤΟ ΖΩΝΑΡΙ…..

  2. Και γιατί επιτρέπουν το “κοινωνικό” μήνυμα για τους λαθρομετανάστες στην Λάρισα ;;
    Ε ρε εκτελεστικό που χρειάζεσθε όλοι προδότες !!!!

Comments are closed.