Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ της κοινωνίας μας: Αυτά θα μαθαίνουν στα παιδιά – Το πρώτο animation με ομοφυλόφιλα αγόρια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
katantia-koinonias-auta-mathainoun-paidia-proto-animation-agori-ekdilonei-sinaisthimata-allo-agori-vinteo-670x400

Ένα ταινιάκι που να εύχονταν να είχαν δει όταν ήταν παιδιά θέλησαν να φτιάξουν οι Beth David και Esteban Bravo. Έτσι, όταν χρειάστηκε να φτιάξουν ένα μικρό φιλμ για το πτυχίο τους στο computer animation, αποφάσισαν να διηγηθούν την ιστορία ενός αγοριού που νιώθει την καρδιά του να χτυπά για ένα άλλο αγόρι.

«Το αρχικό σχέδιο ήταν για μια ιστορία ανάμεσα σε αγόρι και κορίτσι» είχε πει η David σε συνέντευξή της. «Ωστόσο, όταν αποφασίσαμε να αφορά ανθρώπους του ίδιου φύλου, η ιδέα απογειώθηκε κι άρχισε να έχει νόημα και για τον Esteban και για μένα».

Φαίνεται πως η ιδέα τους είχε νόημα και για πολλούς άλλους ανθρώπους κι έτσι οι δύο φοιτητές του Ringling School of Art and Design στη Φλόριντα κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 14.000 δολάρια στο Kickstarter, για να χρηματοδοτήσουν την παραγωγή. Όταν δημοσιεύτηκε το τρέιλερ, την άνοιξη, έγινε viral με πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές. Προοίμιο ίσως αυτού που θα ακολουθούσε με το πλήρες animation, το οποίο έχει από τις 31 Ιουλίου και μέχρι σήμερα πάνω από δέκα εκατομμύρια προβολές.

Η κατάντια της κοινωνίας: Αυτά θα μαθαίνουν στα παιδιά -Το πρώτο animation με αγόρι που εκδηλώνει τα συναισθήματά του σε άλλο αγόρι (βίντεο) - Εικόνα0

Ο τίτλος είναι «In a Heartbeat» και οι δημιουργοί ήθελαν να «δοκιμάσουν» την αντίληψη πως το περιεχόμενο που παραπέμπει σε ΛΟΑΤΚ δεν είναι κατάλληλο για το μικρό σε ηλικία κοινό. «Είναι μια αθώα και ανάλαφρη ιστορία για ένα αγόρι και το ερωτοχτύπημά του κι ελπίζουμε πως θα αγγίξει τα παιδιά ανεξαρτήτως του background τους» σχολίασε ο Bravo.

Για να συνθέσουν την ιστορία τους, οι Bravo και David συζήτησαν πολύ τις εμπειρίες που είχαν οι ίδιοι από τη σχολική ζωή. «Ενσωματώσαμε τους χαρακτήρες μας, μας ενσωμάτωσαν κι αυτοί» εξήγησε ο Bravo. «Η ιστορία μας έγινε κατά κάποιο τρόπο δική τους. Μετά την ολοκλήρωση της ταινίας, νιώθαμε σαν να έχουμε γράψει ένα γράμμα στους παλιούς εαυτούς μας».

katohika.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: