ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό θα συνδιοργανώσουν το Μουντιάλ του 2026…

Κοινοποίηση:
Mundial2026

Τα κράτη στο 68ο συνέδριο της FIFA στη Μόσχα, υποστήριξαν την κοινή προσφορά της Βόρειας Αμερικής για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Με λίγα παιχνίδια στο Μεξικό και τον Καναδά και την πλειοψηφία των αγώνων στα γήπεδα των ΗΠΑ, η προσφορά του Μουντιάλ του 2026 υπόσχεται το πλουσιότερο και πιο κερδοφόρο τουρνουά στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η διοργάνωση του 2026 για το ποδόσφαιρο των ανδρών, η οποία περιλαμβάνει 48 ομάδες για πρώτη φορά, θα διεξαχθεί σε 16 διαφορετικές πόλεις – 10 στις ΗΠΑ, καθώς και τρεις τοποθεσίες στον Καναδά και το Μεξικό. Οι Η.Π.Α. θα φιλοξενήσουν 60 από τους 80 αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του τελικού, που έχει προγραμματιστεί για το MetLife Stadium έξω από τη Νέα Υόρκη.

“Είμαστε κάπως συγκινημένοι, σήμερα”, δήλωσε ο Carlos Cordeiro, πρόεδρος του αμερικανικού ποδοσφαίρου μετά την ψηφοφορία. “Το όμορφο παιχνίδι ξεπερνά τα σύνορα και τους πολιτισμούς. Το ποδόσφαιρο σήμερα είναι ο μόνος νικητής και, με αυτό το πνεύμα, ευχόμαστε στους Ρώσους οικοδεσπότες μας και σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν εδώ αυτό το μήνα, η καλύτερη τύχη “.

Η νικήτρια προσφορά έλαβε 134 ψήφους, έναντι 65 για το Μαρόκο. Υπήρξε και μία αποχή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: