Ζητάνε και τα ρέστα οι Τούρκοι: Θέλουν εξηγήσεις για τις πτήσεις στον «Ηνίοχο»!

Κοινοποίηση:
HNIOXOS

Στον Έλληνα Ακόλουθο Άμυνας διαμαρτηρήθηκε η Αγκυρα για τις πτήσεις των αμερικανικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά στο πλαίσιο της άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ».
Σύμφωνα με πληροφορίες από το armyvoice.gr, η Άγκυρα εξέφρασε τη δυσφορία της επειδή τα αεροσκάφη που συμμετέχουν στην διεθνή άσκηση, πέταξαν πάνω από περιοχές που η Τουρκία χαρακτηρίζει ως αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες!
Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, κλήθηκε χθες ο Έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος να δώσει εξηγήσεις!
Άμεσα ενημερώθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης στην Αθήνα.
Η Τουρκία επικαλείται το «διεθνές δίκαιο» το οποίο βέβαια το ερμηνεύει κατά το δοκούν.
Αυτό που κυρίως ενδιαφέρει την Άγκυρα είναι να «τουρκοποιήσει» τις «γκρίζες ζώνες» που επιχείρησε τα προηγούμενα χρόνια να επιβάλλει στο Αιγαίο.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η χθεσινή παρενόχληση τουρκικού ραντάρ και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο ελικόπτερο με το οποίο πετούσε από το σύμπλεγμα του Καστελόριζου προς τη Ρόδο ο Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής και άλλοι 16 ανώτατοι Έλληνες αξιωματικοί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Με τεττοια μαλακισμενη ανθελληνικη εθνομηδενιστικη εξουσια με τεττοια δειλη μασσονικη στρατιωτικη εξουσια φυσικο ο Τουρκος να παιρνει φορα και να ζηταει τα μαλλια της κεφαλης του ΓΕΜΗΣΑΜΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ………ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

Comments are closed.