Ευρωπαίοι δικηγόροι θέλουν να επισκεφθούν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Κοινοποίηση:
Kouklatzis-Mitretodis-1-768x461

Την κινητοποίηση Ευρωπαίων συναδέλφων τους στο θέμα των Κούκλατζη-Μητρετώδη που κρατούνται παράνομα στην Αδριανούπολη, πέτυχαν οι δικηγορικοί σύλλογοι της Ελλάδας.

Την πρόθεση του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) να αποστείλει μέλη του στην Αδριανούπολη για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται για πάνω από 3 μήνες από τις τουρκικές αρχές, παράνομα, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής των Ελλήνων δικηγόρων, Δημήτρης Βερβεσός.

Σε μία συνεδρίαση με ιδιαίτερο εθνικό συμβολισμό, της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας στην Ορεστιάδα, ο κ.Βερβεσός ανακοίνωσε ότι ο CCBE θα αποστείλει υπενθύμιση και στους Τούρκους δικηγόρους των Κούκλατζη-Μητρετώδη, την οποία θα κοινοποιήσει τόσο στον Πρόεδρο του Συλλόγου της Αδριανούπολης όσο και στον Πρόεδρο της Ένωσης Τουρκικών Δικηγορικών Συλλόγων.

Εάν δεν υπάρξει αντίδραση σε αυτή την επιστολή πριν το τέλος Ιουνίου, η ελληνική και η ευρωπαϊκή νομική αντιπροσωπεία θα επιμείνουν να δούνε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και να εκτιμήσουν εάν η μεταχείρισή τους είναι σύμφωνη με διεθνείς κανόνες.

Υπενθυμίζεται ότι οι τουρκικές αρχές, για διάστημα πλέον των τριών μηνών, κρατούν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, χωρίς την απαγγελία κατηγοριών, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: