ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ “ΞΗΛΩΘΕΙΤΕ”! Αλλάζουν οι πινακίδες όλων των οχημάτων μέχρι το τέλος του 2018…

Κοινοποίηση:
4

Το ενδεχόμενο αλλαγής των πινακίδων όλων των αυτοκινήτων εξετάζει το υπουργείο Υποδομών, μετά τη λειτουργία του νέου δορυφορικού συστήματος για την πληρωμή των διοδίων, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2018.

Βέβαια ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ποιος θα επωμιστεί αυτό το κόστος. Σήμερα για να αλλάξει κάποιος πινακίδες στο αυτοκίνητό του χρειάζονται περί τα 60 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών το νέο δορυφορικό σύστημα αναλογικών διοδίων αναμένεται να δημοπρατηθεί προς τα τέλη Φεβρουαρίου. Από την ανακοίνωση του υπουργείου προκύπτει πως με το νέο σύστημα, τα επαγγελματικής χρήσεως οχήματα θα έχουν εγκατεστημένη μια «Εποχούμενη Συσκευή» που θα επιτρέπει την παρακολούθηση και καταγραφή της θέσης και της πορείας τους με τη βοήθεια δορυφόρων (τεχνολογία GNSS).

Τα ιδιωτικής χρήσεως οχήματα θα αναγνωρίζονται αυτόματα με κάμερες κυκλοφορίας από τις πινακίδες κυκλοφορίας τους κατά την είσοδο και έξοδό τους από το οδικό δίκτυο επί του οποίου επιβάλλονται τέλη (τεχνολογία Automatic Number Plate Reading – ANPR).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: