Εσείς ξέρετε γιατί το ασύρματο internet λέγεται Wi-Fi?

Κοινοποίηση:
wifi

Μια από τις λέξεις που πλέον χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στο καθημερινό μας λεξιλόγιο είναι το ασύρματο διαδίκτυο ή  Wi-Fi.

Όμως, τι σημαίνει  Wi-Fi και γιατί το λέμε έτσι;

Ο Phil Belanger, ιδρυτικό μέλος της Wi-Fi Alliance, συμμετείχε στη διαδικασία επιλογής του ονόματος για το «Wi-Fi». Ο ίδιος, λοιπόν, επιβεβαίωσε ότι αυτές οι δυο λέξεις δεν σημαίνουν τίποτα! Τα μέλη της εταιρείας ουσιαστικά προσέλαβαν την εταιρεία Interbrand για να δημιουργήσει όνομα και λογότυπο για την ασύρματη τεχνολογία τους στο Διαδίκτυο, δίνοντας  το «Wi-Fi».

Επειδή όμως, ο όρος αυτός ούτε κάποιο  νόημα έβγαζε ούτε σήμαινε κάτι, έτσι, έπρεπε να τον συνδέσουν με μια έννοια για να μείνει στην μνήμη των καταναλωτών. Κάπως έτσι προέκυψε η άποψη ότι το Wi-Fi συνδέεται με την έννοια «Wireless Fidelity», δηλαδή «Ασύρματη Πιστότητα». Αυτό, όμως, είναι μύθος.

Το fidelity σημαίνει πιστότητα, το «fi» όμως του «Wi-Fi»  δεν σχετίζεται με «πιστότητα», αλλά είναι απλώς μια «λέξη» από το παλιό hi-fi, που χρησιμοποιούνταν για τα ηχοσυστήματα, και επιλέχθηκε για καθαρά εμπορικούς  λόγους. Εξάλλου, ο ίδιος ο  Belanger έχει αναφέρει πως αυτές οι λέξεις δεν έχουν απολύτως καμία σημασία, αποκαλύπτοντας ότι επιλέχθηκαν επειδή θα  έπρεπε να παραπέμπει κάπου το Wi-Fi, το οποίο δεν είναι καν αρκτικόλεξο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: