Επιδημία επιταγών Σώρρα στις εφορίες. Ζητούν να πληρωθούν τα χρέη τους, από την Τράπεζας Ανατολής

Κοινοποίηση:
1e

Μορφή επιδημίας προσλαμβάνουν οι απόπειρες πληρωμής χρεών προς την εφορία, με επιταγές ή με χρέωση του λογαριασμού του Σώρρα!

Παρά το γεγονός ότι οι αιτήσεις απορρίπτονται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εντούτοις, αρκετοί συμπολίτες μας δεν πτοούνται και ζητούν από τις εφορίες να πληρώσουν φόρους, από την… περιουσία της Τράπεζας της Ανατολής.

Οι… αυτόχθονες ιθαγενείς

Ενδεικτικά κάποιες περιπτώσεις οφειλετών του Δημοσίου που επιχείρησαν να πληρώσουν χρέη με τον λογαριασμό του Σώρρα είναι οι ακόλουθες:

  1. Φορολογούμενος που χρωστούσε στο Δημόσιο 10.874,92 ευρώ, υπέβαλε στη Β ΔΟΥ Λάρισας, στις 26.5.2016, εξώδικη δήλωση- εντολή-εξουσιοδότηση, «δια της οποίας έδινε εντολή να πληρωθεί κάθε βεβαιωμένη οφειλή του προς το Ελληνικό Δημόσιο, από δύο περιουσιακά στοιχεία στα οποία είναι δικαιούχος, ως Έλληνας αυτόχθων ιθαγενής και τα οποία αμφότερα συνίστανται σε ρευστό χρήμα». Το αίτημα απορρίφθηκε, αφού ζητήθηκε και η γνώμη του προϊσταμένου της Α ΔΟΥ Λάρισας. Στις 4 Δεκεμβρίου 2017 κατέθεσε προσφυγή στη ΔΕΔ, η οποία και την απέρριψε με την υπ. αρ. 1880 απόφασή της, που εκδόθηκε στις 29 Μαρτίου 2018.
  2. Άλλη περίπτωση αφορά σε οφειλέτη που υπάγεται στη Δ.Ο.Υ. Β΄ Λάρισας υπέβαλε ενδικοφανή προσφυγή, με την οποία ζητεί να πληρωθεί η οφειλή του προς την εφορία ύψους 8.447,86 ευρώ. Η προσφυγή απορρίφθηκε με την απόφαση της ΔΕΔ 1881/ 29-03-2018.
  3. Κάτοικος Βουλιαγμένης Αττικής, έχει χρέος 32.108,43 ευρώ, το οποίο είναι βεβαιωμένο στη ΔΟΥ Μυτιλήνης. Πήγε στον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης στις 09-09-2016 και κατέθεσε «εξώδικη δήλωση- εντολή-εξουσιοδότηση περί είσπραξης των οφειλών της από λογαριασμό που έχει κατατεθεί από τον κ. Αρτέμη Σώρρα ποσό ύψους 600 δις ευρώ και στον οποίο δικαιούχος έχει καταστεί και η προσφεύγουσα, καθώς καθώς και από τα δικαιώματά της που απορρέουν από τον κληρονομικό πλούτο του Έθνους μας». Η εφορία Μυτιλήνης την απέρριψε, η φορολογούμενη προσέφυγε στη ΔΕΔ η οποία επίσης την απέρριψε με την υπ. αρ. 1861./ 27-3-2018 απόφασή της.

Τον συνέλαβαν μετά από 15 μήνες κυνηγητού

Σε υπόγειο διαμέρισμα στον Άλιμο συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου ο Αρτέμης Σώρρας. Ο καταζητούμενος φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να είχε βρει από την πρώτη στιγμή που εξαφανίστηκε καταφύγιο στο συγκεκριμένο διαμέρισμα στο οποίο διέμενε με ένα μέλος της οργάνωσης. Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο υπόγειο διαμέρισμα, ο Σώρρας απευθύνθηκε στον επικεφαλής της δύναμης και είπε: «Σας θυμάμαι έναν-έναν… Αντί να πάτε να πιάσετε κακοποιούς κυνηγάτε εμένα!».  Ο Σώρρας είχε αφήσει μακριά μαλλιά και πυκνή γενειάδα, τόσο ώστε να μοιάζει με… καλόγερο.

Ο κακός χαμός στα δικαστήρια

Πλήθος υποστηρικτών περίμενε χθες τον Αρτέμη Σώρρα στα δικαστήρια, όπου ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνελεύσις», οδηγήθηκε μετά την προχθεσινή του σύλληψη στον Άλιμο. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο συλληφθείς κατά τη μεταφορά του στα δικαστήρια. Οι δικαστικές αρχές εκτέλεσαν το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του Σώρρα και παράλληλα άσκησαν ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία στο πρόσωπο που τον «έκρυβε» στον Άλιμο. Στη συνέχεια ο Σώρρας οδηγήθηκε στον αρμόδιο ανακριτή.\

πηγη: sofokleousin.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: