Ένταση στο υπουργείο Υγείας – ‘Ατομα έσπασαν τα ρολά της εισόδου και εισέβαλαν στο κτίριο της Αριστοτέλους – Λένε για τραυματία αστυνομικό

Κοινοποίηση:
690_af30e1a7-347e-4f5b-825b-92eedf791d82

Σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν πριν από λίγη ώρα στο υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, στη διάρκεια κινητοποίησης αναπήρων, παιδιών με ειδικές ανάγκες, γονέων και κηδεμόνων ΑμΕΑ και εργαζομένων στην ειδική αγωγή.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης κατέβηκαν τα ρολά της εισόδου του υπουργείου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων, οι οποίοι τα έσπασαν και στη συνέχεια εισήλθαν στην είσοδο του υπουργείου, προχωρώντας σε συμβολική κατάληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για περίπου 60 γονείς ΑμΕΑ, οι οποίοι απαιτούν να συναντηθεί άμεσα αντιπροσωπεία τους με την ηγεσία του υπουργείου.

Οι συγκεντρωμένοι διαμηνύουν, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν εάν δεν λάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ο διοικητής του ΑΤ Καλλιθέας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΑΜΕΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Οι ίδιοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, καταβολή μέσα στο καλοκαίρι όλων των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ σε γονείς και ασθενείς για τις θεραπείες τους με την κατάθεση των δικαιολογητικών ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν όλα τα παιδιά κανονικά τις θεραπείες τους από το Σεπτέμβρη, κάλυψη 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των θεραπειών που έχουν ανάγκη τα παιδιά και “φρένο” στη “σφαγή” των ΚΕΠΑ.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΑΜΕΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΑΜΕΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΑΜΕΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΑΜΕΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Πολύ καλά έκαναν. Βέβαια, αν ήταν αναρχικοί, θα μιλούσατε “τρομοκράτες”, “βάνδαλους” κλπ. Ενώ τώρα, απλώς “άτομα”.

Comments are closed.