ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ οι ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ! Εμφυτεύσιμο τσιπ σε ρόλο «κλειδί» για όλες μας τις κινήσεις και συναλλαγές (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
z461wlo-630x380

Χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν εμφυτεύσει τσιπ στο σώμα τους για να απλοποιήσουν καθημερινές διαδικασίες αλλά και να δοκιμάσουν νέες εφαρμογές της τεχνολογίας. Ο δημοσιογράφος συνάντησε τον Χανς Σουμπλαντ. Έναν πρωτοπόρο βιοχάκερ όπως ονομάζεται ο επιστημονικός κλάδος των εμφυτευμένων τσιπ.

Ο Χανς Σουμπλαντ δεν χρησιμοποιεί κάρτες ή μετρητά. Απλά ακουμπάει το χέρι του πάνω στο μηχάνημα ανέπαφων συναλλαγών. Όταν θέλει να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του ή του αυτοκινήτου δεν ψάχνει τα κλειδιά. Απλά αγγίζει με το χέρι του την ψηφιακή κλειδαριά. Ο Σουμπλαντ είναι διάσημος Σουηδός βιοχάκερ ερευνητής και ένας από τους πρώτους που έχουν εμφυτεύσει τσιπ στο σώμα τους.

-Είναι πολύ βολικό να έχεις εμφυτευμένο τσιπ . Βρίσκεται πάντα εκεί, δεν το χάνω.

Στην αρχή είχαμε σταθερούς υπολογιστές, σήμερα φορητές συσκευές όπως smartphones και αύριο οι πληροφορίες θα βρίσκονται αποθηκευμένες στο σώμα μας.

-Μπορώ να αποθηκεύσω οποιοδήποτε δεδομένο χρησιμοποιώντας το κινητό μου και μια εφαρμογή για να προγραμματίσω το εμφύτευμα .

Το να έχεις ένα τσιπ εμφυτευμένο στο σώμα σου είναι κάτι με το οποίο οι περισσότεροι θα διαφωνήσουν . Αυτήν την στιγμή περισσότεροι από 10.000 ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΕΝΟΙ κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ποιες είναι οι ενστάσεις που εγείρονται σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων που βρίσκονται αποθηκευμένα σε ένα ψηφιακό εμφύτευμα ;

-Η μεγαλύτερη πρόκληση ασφαλείας είναι η κλωνοποίηση. Αν κάποιος αντιγράψει το εμφύτευμα μου, τότε μπορεί να προσποιηθεί ότι είμαι εγώ.

Οι πόλεμοι των εμφυτευμένων τσιπ σχολιάζουν ότι με αυτόν τον τρόπο το άτομο χάνει την ελευθερία του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: