Επίθεση Μητσοτάκη στον «πιο παλιό από το παλιό» Τσίπρα

Κοινοποίηση:
mitsotadiap

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε «πιο παλιό από το παλιό» εξαπέλυσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από μία εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Ήρθε στην εξουσία επικαλούμενος το νέο και είναι το πιο παλιό από το παλιό, όχι ως προς την ηλικία αλλά σε αυτά που εκπροσωπεί.
Με κομματικό στρατό, εξαρτημένο, πως αντιλαμβάνεται λειτουργία των ΜΜΕ, μεγάλο βαθμό ασχετοσύνης για τα προβλήματα της χώρας. Έλεγε για 42 φορές περισσότερα μέτρα, ήθελε να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Φορολογία

«Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «η αποκλιμάκωση της φορολογίας θα πρέπει να φθάσει για τις επιχειρήσεις στο 20% μέσα σε δύο χρόνια. Για μεγαλύτερη μείωση αυτή τη στιγμή τα νούμερα δεν βγαίνουν. Πρέπει να εξασφαλίσουμε τον δημοσιονομικό χώρο και να θέσουμε στους εταίρους τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ένα από τα αρνητικά που θα κληρονομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση είναι η δέσμευση σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια».

Συμβασιούχοι

«Φωνάζουμε, καταθέτουμε ερωτήσεις, δεν αναφέρομαι μόνο σε φάμπρικα μετακλητών, αλλά σε συμβασιούχους, κερκόπορτα για να μπει κάποιος στο δημόσιο και να μονιμοποιείται. Κάποιος που προσλαμβάνεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου είναι για συγκεκριμένη δουλειά, το Σύνταγμα απαγορεύει μονιμοποίηση, τα παλιά κόμματα εξουσίας το έκαναν, τώρα δεν γίνεται. Οι θέσεις για το δημόσιο είναι λίγες και χρειάζονται αξιοκρατικά βιογραφικά. Και τους λέμε, μην έρχεστε και χτυπάτε πόρτες πολιτικών γραφείων, πηγαίνετε στην ελεύθερη αγορά. Στο δημόσιο οι ανάγκες καλύπτονται από τακτικό προσωπικό και να εξετάσουμε στο 1 προς 5, αν πράγματι υπάρχουν κάπου ανάγκες. Και να προσλαμβάνει εξειδικευμένο προσωπικό, όχι καθαρίστριες, αλλά γιατρούς, βρεφονηπιοκόμους» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά «υπάρχει περιθώριο για μικρότερο και καλύτερο δημόσιο, θα είμαστε πολύ αυστηροί σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, και υπάρχει περιθώριο μείωσης δαπανών». «Κανονικά βάσει του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, ο νεοπροσλαμβανόμενος είναι δόκιμος για 2 χρόνια, όταν ήμουν στο υπουργείο είχα δρομολογήσει διαδικασία, να επανέρθουμε σε αυτή τη λογική. Πριν συζητήσουμε πολύπλοκα ζητήματα, ας λύσουμε τα απλά» εξήγησε.

Δικαιολόγησε, δε, την άποψή του, λέγοντας ότι «εκλέχθηκα με άποψη ότι η χώρα χρειάζεται ένα μικρό αποτελεσματικό δημόσιο και μια ανταγωνιστική οικονομία, αξιολόγηση, αν υπάρχουν πολίτες που πιστεύουν αφήγημα εύκολου λαϊκισμού, δεν θα πρέπει να ψηφίσουν τη ΝΔ, από μένα παραμύθια δεν πρόκειται να ακούσουν, θα ακούσουν συγκροτημένες προτάσεις με γωνίες».

Μητρώο στελεχών

Αναφορικά με το μητρώο στελεχών ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε ότι «είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με ανθρώπους που δεν είχαν σχέση με την πολιτική, τους είπαμε στείλτε το βιογραφικό σας, τους αξιολογήσαμε μέσα από τριμελής επιτροπές, κάποιοι θα βρουν τη θέση τους στα ψηφοδέλτια, κάποιοι θα στελεχώσουν τομείς. Είναι άνθρωποι που δεν είχαν ασχοληθεί με την πολιτική’».

Ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε στην συνέντευξη σε σχέση με τα κόμματα που θέλουμε στην Ελλάδα: «Ανοικτά, αξιοκρατικά κόμματα, που να ανοίγονται στην κοινωνία, ή κόμματα παλαιού πελατειακού κράτους που το βοήθησαν να οικοδομηθεί;»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: