Επίθεση Μητσοτάκη για Σκόπια και Κυπριακό!- Θα τελειώσετε με εκλογές με μία κάλπη και όχι δέκα

Κοινοποίηση:
mitsotakis

Με κριτική για τα εθνικά θέματα άρχισε την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση πανηγύριζε για την επιτυχία της επίσκεψης Ερντογάν» τόνισε, για να αναφερθεί εν συνεχεία στην ανοιχτή αμφισβήτηση, από την Άγκυρα, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου.

«Η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα με τα Σκόπια με τον πλέον λανθασμένο τρόπο» σημείωσε ακόμη, υπογραμμίζοντας ότι δεν τέθηκε το ζήτημα της εγκατάλειψης του αλυτρωτισμού στο Σύνταγμα των Σκοπίων.
Τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης: Θα ήθελα ξεκινώντας να πάρουμε μια απόσταση από όσα συζητούμε σήμερα και να δούμε την μεγάλη εικόνα. Η συζήτηση δεν γίνεται σε ουδέτερο πολιτικά χρόνο. Το κεκτημένο της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι σε αμφισβήτηση. Η Τουρκία επιδεικνύει διαρκή προκλητικότητα, με κορυφαίο γεγονός την διεμβόλιση σκάφους του Λιμενικού. Η κυβέρνηση πριν από λίγους μήνες πανηγύριζε για την επίσκεψη Ερντογάν.

Και συνέχισε: Στην Κύπρο η Τουρκία εμποδίζει τις έρευνες. Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση άνοιξε θέμα Σκοπίων χωρίς συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα και εξασφάλιση ότι τα Σκόπια θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους.

«Πριν από λίγες ημέρες στο Μόναχο συμμετείχα στην παγκόσμια συνάντηση για την Ασφάλεια. Συζητήθηκαν με αίσθηση κατεπείγοντος η κατάσταση ρευστότητας και ραγδαίων γεωπολιτικών αλλαγών που χαρακτηρίζουν την εποχή μας. Η χώρα μας θα μπορούσε να αποτελέσει πυλώνα σε μια ρευστή περιοχή. Αν η Ελλάδα είχε ακολουθήσει την αναπτυξιακή τροχιά των υπόλοιπων χωρών. Αν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος είχαν την αίσθηση ευθύνης ότι οι ανάγκες του έθνους απαιτούν το πρόταγμα των πραγματικών αναγκών δεν θα ήμασταν σήμερα σε αυτή την κατάσταση. Η Ελλάδα θα ήταν ήδη κανονική χώρα από το 2015 και η χώρα θα είχε αποκτήσει την θέση που της αξίζει» προσέθεσε.

Και συνέχισε: «Δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι κανονική χώρα σήμερα, γιατί δεν έχει κανονική κυβέρνηση. Αντί να είμαστε ενωμένοι με ευθύνη της κυβέρνησης αναλωνόμαστε σε κυνήγι μαγισσών. Θέσατε σε αμφίσβήτηση ακόμα και το δικό σας αφήγημα περί καθαρής εξόδου στις αγορές».

Το εσωτερικό της χώρας εμφανίζετε σπαρασσόμενο με δική σας ευθύνη.
Οσα συμβαίνουν σήμερα στην βουλή τα βλέπουν οι γείτονές μας. Τα βλέπουν οι ξένοι επενδυτές που θέλουν σταθερότητα και πολιτική ομαλότητα. Το βλέπουν οι πολίτες που αναζητούν λύσεις στα προβλήματά τους κα όχι τοξικές συζητήσεις. Όμως αυτό θέλετε. Να σπιλώσετε τους αντιπάλους σας μέσα από στημένες σκευωρίες που δεν αποδεικνύονται αλλά στοχεύουν σε σκιές και υποψίες. Καταλαβαίνουμε γιατι το κάνετε. Θέλετε να μεταθέσετε την συζήτηση από τα προβλήματα στυην οικονομία που εσείς δημιουργήσατε και τα εθνικά προβλήματα που εσείς ανοίξατε. Σήμερα ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί μιλάμε όμως για την Νοβαρτις. Χωρίζετε τους έλληνες σε καλούς και κακούς, έντιμους και διεφθαρμένους. Το είχατε πει «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Όμως σε μια Δημοκρατία δεν μπορείτε να τελειώσετε με τους πολιτικούς σας αντιπάλους όσο και αν το θέλετε.
Εσείς όμως πολιτκά θα τελειώσετε με εκλογές και μια κάλπη και όχι δέκα όπως θα στήσετε σήμερα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Αυτο το ζαβο το αλλοιθωρο που απο τωρα το σαπορταρη η εβραιλα θανε ο επομενος πρωθυπουργος του Ελλαδισταν φανταστηται τη μας περημαινει…………………………………………………………………………………………………..

  2. Καλε ξυπνησαι ο μασσονοφλωρος που ηταν χαμαινο το παιδι? παλυ τα χιονοδρομικα θαχε ταραξει εμ εργαζεται πολυ ο μπουλης

Comments are closed.