Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Κρήτη: Έκλεβαν αυτοκίνητα και τα πουλούσαν στην Κρήτη

Κοινοποίηση:
XANIA-SYLLHPSH-KLOPH-EXO

Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια βορειονατολικής Αττικής εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής και τα διέθετε προς πώληση είτε αυτούσια είτε ως ανταλλακτικά σε περιοχές εκτός του νομού, όπως την Κρήτη και τη Μεσσηνία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δώδεκα μέλη της σπείρας, ηλικίας από 21 έως 41 ετών, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά μέλη.

Από την πολύμηνη έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι δραστηριοποιούνταν την τελευταία πενταετία. Εχουν εξιχνιαστεί 22 περιπτώσεις κλοπής, ενώ με βάση τα ευρήματα οι κλοπές των οχημάτων εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 500.

Ως αρχηγικά μέλη εμφανίζονται τρεις από τους συλληφθέντες ηλικίας 28, 29 και 32 ετών.

Ο 28χρονος είχε τον συντονιστικό ρόλο και κατηύθυνε τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, ενώ οι άλλοι δύο είχαν αναλάβει να πραγματοποιούν τις κλοπές αυτοκινήτων.

Στο πλαίσιο της δράσης τους χρησιμοποιούσαν ειδικό λογισμικό για να παρακάμπτουν το σύστημα immobilizer των αυτοκινήτων και μπορούσαν έτσι να τα κλέβουν στα 25-30 δευτερόλεπτα.

Τα κλεμμένα τα «έκοβαν» και τα μεταπουλούσαν ως ανταλλακτικά ή τα πουλούσαν αυτούσια, αφού πρώτα έσβηναν τον αριθμό πλαισίου τους.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί είκοσι κλεμμένα αυτοκίνητα, είκοσι κινητήρες αυτοκινήτων, πάνω από 150 εγκέφαλοι οχημάτων, διαρρηκτικά εργαλεία και άλλα.

cretapost.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: