Εξαλλος ο Βαρδινογιάννης με τον Μητσοτάκη για αυτό που ετοιμάζεται να κάνει στην «καυτή» Όλγα

Κοινοποίηση:
bardiolga

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τις προάλλες,

μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή», πως επιδίωξή του είναι βάλει τέλος στην οικογενειοκρατία στη ΝΔ που αποτελεί εξάλλου, διαχρονικά ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του κόμματος.

Έτσι ανακοίνωσε πως στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει – αν ποτέ καταφέρει να γίνει πρωθυπουργός – δεν θα συμμετέχει κανένα μέλος της οικογένειάς του, δηλαδή δεν θα συμμετέχει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ανεξάρτητα από το αν συνιστά «σχήμα οξύμωρο», η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη (του γιου δηλαδή ενός πρώην πρωθυπουργού και τους μέλους μίας οικογένειας που σιτίζεται από την πολιτική για δεκαετίες ολόκληρες) έχει ήδη προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτές δεν αφορούν μόνο στην αντίδραση της αδελφής του και του περίγυρου της, είτε αφορά σε πολιτικά πρόσωπα και στελέχη της ΝΔ, είτε σε επιχειρηματίες και εφοπλιστές.

Στη Νέα Δημοκρατία, πολλά από τα στελέχη πρώτης γραμμής που θα υπέθετε κανείς ότι θα συμμετείχαν ως υπουργοί σε μία κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι τέκνα γνωστών πολιτικών οικογενειών.

Αρκεί να δει κανείς τη σημερινή Κ.Ο. της ΝΔ όπου είναι, μεταξύ άλλων ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Κώστας Καραγκούνης, ο Χρήστος Δήμας, ο Κώστας Σκρέκας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κ.ά.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να αποδείξει πως εννοεί τα όσα είπε και πως δεν κατέφυγε σε επικοινωνιακό τέχνασμα εν όψει συνεδρίου και λόγω των πολιτικών αδιεξόδων στα οποία βρίσκεται, θα πρέπει να αποκλείσει και όλους τους παραπάνω, που υπό άλλες συνθήκες θα θεωρείτο αυτονόητο πως θα συμμετείχαν σε μία κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η οργή του Βαρδινογιάννη

Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αποκλείσει τη Ντόρα Μπακογιάννη, θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να μην κάνει εξαιρέσεις. Η εικόνα θα είναι πιο καθαρή μετά το συνέδριο, όμως όπως διαρρέουν από την Πειραιώς «Ο Μητσοτάκης θα το φέρει σιγά – σιγά». Αυτό το «σιγά – σιγά» είναι που ενδέχεται να δημιουργήσει πολεμικό κλίμα διαρκείας στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και παρεμβάσεις από… εξωθεσμικούς παράγοντες.

Ήδη, όπως πληροφορούμαστε η οικογένεια Βαρδινογιάννη, μέλος της οποίας είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη, έχει εκφράσει προκαταβολικά την οργή της για το ενδεχόμενο η ανιψιά του Βαρδή να μην είναι υπουργός σε μία μελλοντική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και το τελευταίο που θα ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δύσκολα θα πει όχι σε μεγάλης επιφάνειας επιχειρηματίες, είναι να ανοίξει πόλεμο με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Από την άλλη γνωρίζει πως αν φανεί ανακόλουθος σε σχέση με τα όσα δήλωσε στην «Καθημερινή», το ήδη πληγωμένο προφίλ του, από τις διαδοχικές συντριβές που έχει υποστεί από τον Αλέξη Τσίπρα, θα δεχτεί κι άλλο πλήγμα. Ως εκ τούτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αναγκασμένος να βαδίσει μόνος επάνω σε τεντωμένο σχοινί. Και το χειρότερο είναι πως αν δεν καταφέρει να τελειώσει τις «Βαρονίες» τώρα που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στη ΝΔ, θα τον τελειώσουν εκείνες και μάλιστα πριν προλάβει να φτάσει στις κάλπες τον Σεπτέμβριο του 2019.

Λερναία Ύδρα η οικογενειοκρατία

Όμως η οικογενειοκρατία στη ΝΔ δεν περιορίζεται αποκλειστικά σε στελέχη πρώτης γραμμής.

Θέλετε κι άλλα παραδείγματα; Όπως έγραφε τις προάλλες η εφημερίδα το ΠΑΡΟΝ:

Στη Β’ Αθηνών έχει λάβει το χρίσμα ο Νίκος Κωστόπουλος (ήταν υποψήφιος και το 2015), γιος του Δημήτρη Κωστόπουλου. Τη μάχη του σταυρού θα δώσει, όπως έχει προεξοφληθεί, η δικηγόρος Ιωάννα Γκελεστάθη, κόρη του πρώην υπουργού Νίκου Γκελεστάθη, ενώ ως σίγουρη υποψήφια κινείται – και μάλιστα έντονα – η Ντόρα Πάλλη, κόρη της πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους της ΝΔ Φάνης Πάλλη-Πετραλιά. Στην Α’ Πειραιά το χρίσμα έλαβε ο Γιάννης Μελάς, γιος του πρώην βουλευτή Παναγιώτη Μελά. Στην Αιτωλοακαρνανία έχει κλειδώσει, εκτός και εάν αλλάξει άποψη και δεν επιθυμεί τελικά να πολιτευθεί, ο στενός σύμβουλος και προσωπικός φίλος του κ. Μητσοτάκη, ο πρώην βουλευτής του νομού Σπήλιος Λιβανός, γιος του Διονύση Λιβανού. Ενδιαφέρον έχει δείξει για τη λίστα στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας και ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, γιος του πρώην υφυπουργού Εργασίας Νίκου Αγγελόπουλου. Στην Αρτα το όνομα που έχει κλείσει θέση είναι του Ντίνου Παπαδημητρίου, εγγονού του βουλευτή της ΕΡΕ και της ΝΔ. Στην Καρδίτσα δεν αποκλείεται να ενταχθεί ξανά στα ψηφοδέλτια ο πρώην βουλευτής Γιώργος Αναγνωστόπουλος, γιος του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Θόδωρου Αναγνωστόπουλου. Στον Εβρο υπάρχει πιθανότητα να είναι υποψήφια η Μελίνα Δερμεντζοπούλου, κόρη του πρώην υφυπουργού Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου. Επίσης, συζητούνται τα ονόματα της Φωτεινής Θαλασσινού, κόρης του πρώην βουλευτή Θαλασσινού Θαλασσινού για τη Σάμο, ενώ ερωτηματικό υπάρχει εάν τελικά θα είναι υποψήφια η Εύη Τατούλη, κόρη του περιφερειάρχη και πρώην βουλευτή Πέτρου Τατούλη. Στη Μαγνησία ενδέχεται να είναι στο ψηφοδέλτιο ο Σταύρος Νάκος, γιος του πρώην υφυπουργού Θανάση Νάκου, ενώ έχει κλειδώσει και η υποψηφιότητα του Νικήτα Καρτάλη-Παπαντωνίου. Ερωτηματικό είναι εάν στις λίστες θα τοποθετηθεί, αν και οι πιο μυημένοι το αποκλείουν, και ο Φοίβος Μπεκίρης, αδελφός του Μιχάλη Μπεκίρη, πρώην βουλευτή και νυν διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη, και γιος του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Σίγουρη είναι η υποψηφιότητα στα Τρίκαλα ενός πολύ ενδιαφέροντος νέου ανθρώπου, του Μικελή Χατζηγάκη, γιου του πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη.

periodista

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΚΟΥΛΗ ΜΑΖΕΨΟΥ Ο ΒΑΡΔΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΤΣΗΣ ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΙΝΕΙΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟ 2025

  2. και πολύ καλα θα κανει,το μονο που εχει να δειξει η κ. είναι τα βυζια της.

  3. Μπα θιχτηκαν οι καβουρογιαννηδες ? και ειχα μια φαγουρα ,μα μια φαγουρα……

Comments are closed.