ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ!! Με “μούσουλα” αγγελίες ακινήτων και φορολογικές δηλώσεις θα “χτιστούν” οι νέες αντικειμενικές αξίες…

Κοινοποίηση:
ÁÈÇÍÁ ÐÏËÕÊÁÔÏÉÊÉÅÓ (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Για πρώτη φορά στην οικονομική και όχι μόνο ιστορία της χώρας επιχειρείται η διαμόρφωσης των αντικειμενικών αξιών βάσει πραγματικών δεδομένων της κτηματαγοράς. Στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου και μάλιστα στην τελευταία φάση ολοκλήρωσής του επιχειρείται για πρώτη φορά η ευθυγράμμισή τους με τις εμπορικές αξίες. Αυτά τα δεδομένα σταθμίζουν οι περίπου 200 πιστοποιημένοι εκτιμητές για να προτείνουν στο υπουργείο Οικονομικών τις νέες τιμές για τις περίπου 10.000 ζώνες στις οποίες είναι χωρισμένη η επικράτεια.

Ποια είναι αυτά τα δεδομένα που λαμβάνουν υπόψη τους οι εκτιμητές;

-τα δεδομένα τιμών που συλλέγουν, επεξεργάζονται και διατηρούν μεγάλα δίκτυα κτηματομεσιτικών εταιρειών.

-οι αγγελίες με τις ζητούμενες τιμές πώλησης των ακινήτων

-οι αγγελίες για τα ζητούμενα μισθώματα των ακινήτων σε κάθε περιοχή. Από το μηνιαίο μίσθωμα είναι εφικτή με τη χρήση διαφόρων συντελεστών η προσέγγιση της εμπορικής αξίας ενός ακινήτου.

-οι αξίες των ακινήτων που αναγράφουν οι φορολογούμενοι στις δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων που υποβάλλουν στην εφορία.

-τα δεδομένα τιμών ακινήτων που έχει συγκεντρώσει και επεξεργάζεται η Τράπεζα της Ελλάδος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΕΣ ? ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΕΝΑΣ ΠΩΛΗΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ 30% ,ειναι δυνατον απο τις αγγελιες να βγαλουν αντικειμενικες ?

Comments are closed.