«Εμφύλιος» με τη διαθήκη ενός από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη! ΡΑΝΤΕΒΟΥ στα… δικαστήρια!

Κοινοποίηση:
bakatselos-750x528-600x275

«Εμφύλιος πόλεμος» έχει ξεσπάσει μετά το άνοιγμα της διαθήκης ενός από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης.

Οι αλλαγές που διαπιστώθηκαν στην τελευταία διαθήκη του επιχειρηματία Αλέξανδρου Μπακατσέλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 11 Αυγούστου 2016, πυροδότησε εντάσεις ανάμεσα στα μέλη της ισχυρότερης ίσως επιχειρηματικής οικογένειας της Θεσσαλονίκης.

Ήδη ο εγγονός του επιχειρηματία, ο οποίος έχει και το όνομα του, «απάντησε» με εξώδικη διαμαρτυρία όταν διαπίστωσε ότι η τελευταία ιδιόχειρη διαθήκη του παππού του είναι «αλλαγμένη» σε σχέση με την αρχική.

Διαβάζοντας τη δεύτερη διαθήκη του Αλέξανδρου Μπακατσέλου ο εγγονός διαπίστωσε μεγάλες αλλαγές ως προς την κατανομή των περιουσιακών στοιχείων του παππού του. Αλλαγές όμως διαπιστώθηκαν και ως προς την κληρονομιά που άφηνε ο επιχειρηματίας στον πρωτότοκο γιο του Κωνσταντίνο, ο οποίος επίσης σύμφωνα με τις ίδιες τις πληροφορίες φέρεται να «απάντησε» και αυτός με εξώδικη διαμαρτυρία.

Ραντεβού στα… δικαστήρια

Ο εγγονός του Αλέξανδρου Μπακατσέλου το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας τμήμα της περιουσίας του παππού του καθώς όπως φαίνεται μέχρι στιγμής δεν υπάρχει «σημείο επαφής» με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ώστε να διευθετηθούν εξωδικαστικά οι όποιες διαφορές. Οπως αναφέρει στην εξώδικη διαμαρτυρία του αναμένεται να διεκδικήσει μέσω της δικαιοσύνης το κληρονομικό του δικαίωμα το οποίο νομικά χαρακτηρίζεται νόμιμη μοίρα. Το ποσοστό της νόμιμης μοίρας είναι το μισό αυτού που κάθε κληρονόμος θα δικαιούνταν εάν δεν υπήρχε διαθήκη.

Ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος

Ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Μπακατσέλος θεωρούνταν από τους πιο ισχυρούς στη Βόρεια Ελλάδα: Ιδιοκτήτης της βιομηχανίας Pyramis Μεταλλουργία ΑΕ, επιστήθιος φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και εξ αγχιστείας συγγενής με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μεταξύ άλλων διετέλεσε από τα ιδρυτικά μέλη και μέτοχος της «Εγνατία Τράπεζα ΑΕ», πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo και αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

dailythess.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. γιατι δεν μιλάς καθαρα ; ο τουρκογλου τα ανακατωσε και τα κληρονομαει ολα ;;;οπως με τα λεφτα απο τα ταμεια μας και τα λεφτα των ομολογιουχων ;

Comments are closed.