ΕΚΤΑΚΤΟ!7 Απριλίου ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΛΑ…

Κοινοποίηση:
tsipras

Η υποχώρηση βασικών οικονομικών δεικτών και η κατάρρευση των εσόδων το πρώτο εξάμηνο του 2017 οδηγεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην εντολή του άμεσου κλεισίματος της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του vima.gr η κυβέρνηση τα έδωσε σχεδόν όλα και πλέον είναι ζήτημα ημερών να ανακοινωθεί η επίτευξη της συμφωνίας. «Ο Αλέξης πήρε τις αποφάσεις του…» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους.

Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα της τελικής συμφωνίας το περιέγραψε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς : «Στόχος είναι η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) να επιτευχθεί έως το Eurogroup της 7ης Απριλίου. Θα προηγηθεί η συνεδρίαση προετοιμασίας του ΕuroWorking Group την ερχόμενη Πέμπτη 30 Μαρτίου».

Εκτός από μειώσεις σε αφορολόγητο και συντάξεις η κυβέρνηση θα ηττηθεί και στα εργασιακά αφού οι συλλογικές συμβάσεις δεν επανέρχονται, το όριο των απολύσεων αυξάνει και ο συνδικαλιστικός νόμος αλλάζει.

Παράλληλα φαίνεται πως έχει κλείσει και η πώληση μεγάλου κομματιού του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ αλλά εδώ γίνεται μια προσπάθεια να μην περιληφθούν τα υδροηλεκτρικά -λίγο δύσκολο- αλλά και να μεταβιβαστεί το 17% της επιχείρησης που σήμερα βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ στο υπερταμείο.

Τέλος αξίζει να τονιστεί πως την πεποίθησή του ότι «θα έχουμε Staff level Agreement) ως την Παρασκευή 7 Απριλίου που συνεδριάζει το Eurogroup στη Μάλτα εξέφρασε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι την Πέμπτη στο EwG θα συζητηθεί η πρόοδος των συνομιλιών αλλά ο σταθμός για συμφωνία είναι η 7η Απριλίου κι αυτό προυποθέτει να έρθουν οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα για να κλείσει η τεχνική συμφωνία (SLA).

Για το πρόγραμμα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (MEFP) είπε ότι θα «κουμπώνει» χρονικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα (MoU). Κατά συνέπεια, επισήμανε, και το πρόγραμμα του ΔΝΤ θα πρέπει να ολοκληρώνεται στα μέσα του 2018.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ας τους να τα τελειώσουν όλα όμως ο λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία λέξη

Comments are closed.