Εκπληκτικό! Η Αγάπη οδηγεί στο Φως του Χριστού…

Κοινοποίηση:
5ccd7d569934718ceb70041fb679c0fa_L

Πολλοί αναρωτιούνται τι να κάνουν για να σωθούν ;Να αποκτήσουν μεγάλη γνώση ; Να πουλήσουν τα πάντα υπέρ των φτωχών ; Να μαρτυρήσουν για το Χριστό ; Τι θα τους εξασφαλίσει την λεγόμενη σωτηρία ;

Ο Χριστός μας ξεκαθάρισε πως όλα αυτά κι αν τα κάνει κάποιος ή ακόμη κι αν φτάσει να ελέγχει τον ψεύτικο κόσμο στον οποίο ζούμε, αν δεν έχει αγάπη, δεν έχει τίποτα.

Η αγάπη είναι το απόλυτο αγαθό. Σε αυτή και στο δίκαιο βασίζεται ο όλος τρόπος λειτουργίας του φωτεινού κόσμου του Χριστού που πολύ απλοϊκά ονομάζουμε “παράδεισο”. Για να πάει λοιπόν κανείς, μετά το πέρασμά του από τον κόσμο αυτό της ύλης, και πάλι εκεί, χρειάζεται να έχει αγάπη.

Διαβάστε τι έγραψε ο Απόστολος Παύλος :

Αποστόλου Παύλου: Α’ Επιστολή προς Κορινθίους, (ιβ´ 27 – ιγ´ 13).

Νεοελληνική Μετάφραση

Αν μπορώ να μιλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη, τότε έγινα σαν ένας άψυχος χαλκός που βουίζει ή σαν κύμβαλο που ξεκουφαίνει με τους κρότους του. Και αν έχω το χάρισμα να προφητεύω και μπορώ να γνωρίζω όλα τα μυστήρια και αν έχω όλη τη γνώση, και αν ακόμη έχω όλη την πίστη, έτσι ώστε να μετακινώ βουνά, αλλά δεν έχω αγάπη,
τότε είμαι ένα τίποτα. Και αν δώσω στους φτωχούς όλα μου τα υπάρχοντα, κι αv παραδώσω στη φωτιά το σώμα μου για να καεί, αλλά αγάπη δεν έχω, τότε σε τίποτε δεν ωφελούμαι.

Η αγάπη είναι μακρόθυμη, είναι ευεργετική και ωφέλιμη, η αγάπη δε ζηλεύει, η αγάπη δεν ξιπάζεται (= δεν καυχιέται), δεν είναι περήφανη, δεν κάνει ασχήμιες, δε ζητεί το συμφέρον της, δε σκέφτεται το κακό για τους άλλους, δε χαίρει, όταν βλέπει την αδικία, αλλά συγχαίρει, όταν επικρατεί η αλήθεια. Όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει.
Η αγάπη ποτέ δεν θα πάψει να υπάρχει. Ακόμη και αν καταργηθούν οι προφητείες, ακόμη κι αν οι γλώσσες πάψουν, ακόμη κι αν η ίδια η γνώση καταργηθεί.

Τώρα έχουμε μερική και όχι τέλεια γνώση και προφητεία, όταν όμως έλθει το τέλειο, τότε το μερικό θα καταργηθεί. Όταν ήμουν νήπιο, μιλούσα ως νήπιο, σκεφτόμουν ως νήπιο, έκρινα ως νήπιο. Όταν έγινα άνδρας, κατάργησα τη συμπεριφορά του νηπίου. Τώρα βλέπουμε σαν μέσα από καθρέπτη και μάλιστα θαμπά, τότε όμως θα βλέπουμε τα πάντα πρόσωπο με πρόσωπο.
Τώρα γνωρίζω μόνο ένα μέρος από την αλήθεια, αλλά τότε θα έχω πλήρη γνώση, όπως ακριβώς γνωρίζει και εμένα ο Θεός. Τώρα όμως, μας απομένουν τρία πράγματα: η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Το πιο μεγάλο από αυτά δε, είναι η αγάπη.

el.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: