ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! Ο καπετάν Οδυσσέας Ανδρούτσος είχε επάνω του την θεά Αθηνά κεντημένη στο σελάχι του

Κοινοποίηση:
odusseas-andritsos

Ο καπεταν Οδυσσέας Ανδρούτσος, αυτό το Ελληνικό Θεριό, ήταν φανατικός λάτρης των Αρχαίων Προγονικών παρακαταθηκών…

Αν ξεκινώντας για επιχειρήσεις, συναντούσε παπά, γύριζε πίσω, διότι το θεωρούσε κακό οιωνό… Κάποτε, οι άντρες του, έπιασαν έναν παπά να μεταφέρει γραπτές σημειώσεις στους Τούρκους, με τις θέσεις που οχύρωσε ο Καπετάνιος…

Τον έχρισε ζωντανό μέσα σε τοίχο, μέχρι τον λαιμό,» κατά το Λακεδαιμονικό πρότυπο», όπως δήλωσε ο ίδιος…

Ο ιστορικός Διον. Σουρμελής, στην «Ιστορία των Αθηνών κατά τον υπέρ ελευθερίας αγώνα, Εν Αθήναις 1853,σελ.118, γράφει :»Ιερέα δε τινά, ζώντα κτίζει όρθιον, έως ου απέπνευσεν…»

Ο Σουρμελής, ήταν εχθρός του Καπετάνιου, όργανο των παπάδων και μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη του. Εκεί τον αντιμετώπισε ο Μακρυγιάννης… Γράφει ο Στρατηγός στα απομνημονεύματα του: » Αφού λέγει ο προδότης, πλήθος ψευτιές για τον Οδυσσέα, τον κατηγορεί και για το χτίσιμο του παπά. Πες και τα αίτια, και το κοινό είναι κριτής. Ένας οπού γίνεται προδότης εις τους Τούρκους και αφανίζει τόσα παλληκαριά και τα καίνε ζωντανά… Ο Οδυσσέας αγαπάει τας Αρχαιότητας…»…

Ο Γάλλος περιηγητής Λεμπράν, φίλος του Ναυάρχου Τομπάζη, γράφει για τον Καπετάνιο, όταν τον συνάντησε στην Ιθάκη: » Ο Καπεταν Οδυσσέας, καθόταν καταγής και συζητούσε, καπνίζοντας το τσιμπούκι του… Έχει άγριο ύφος και μέτριο ανάστημα, δείχνει ευστροφία παρά καλοσύνη… Την μέσην έζωνε χρυσοκέντητον σελάχι από δε του λωρίου του σελαχίου όπισθεν, εξηρτώντο δυο παλάσκες με παράστασιν ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑΣ…»!!!

eleysis-ellinwn.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Ο Οδ. Ανδρουτσος εαν ζουσε τωρα εσενα και τους ομοιδεατες σου κομμουνιστικο σκουπιδι θα σας κρεμουσε απο τους ορχεις καταλαβες Νενεκο?αειντε να χαθης που θα μιλησης προδοτη για ενα μεγιστο σαν τον Ανδρουτσο.Μπορεις εαν θελης να μας πης για την λουλου τον Κλαρα.

    1. Φωτια και Τσεκουρι στους προσκυνημένους ταγματασφαλητες της Πελοπονησου από τον Αρη τον πραγματικο διαδοχο των Κλεφτων του 21.

  2. Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΗΔΟΥΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΡΙΣΚΕ

    1. Βασικά πηδούσε τούρκους και τουρκολάγνους,τους αναρχοκομμουνιστές και λοιπούς “ΔΕΙΜΟΚΡΑΤΕΣ” της εποχής του δηλαδή.Αλλά εντάξη δεν περιμένω να έχεις το μυαλό να το καταλάβεις.Κατά τα άλλα ο “αναρχικός” Οδυσσέας Ανδρούτσος ήταν καπετάνιος(αρχηγός δηλαδή) και είχε επάνω του παράσταση της Θεάς Αθηνάς…τότε μάλλον οι αναρχικοί δεν θα είχαν σκεφτεί το “ούτε Θεοί ούτε αφέντες”.
      Υ.Γ. Όσο θα «μεταφράζετε» την ιστορία κατά το δοκούν,μήπως και αποκτήσουν κάποια βάση οι διεθνιστικές και εθνομηδενιστικές «θεωρίες»,τις οποίες ασπαστήκατε,τόσο η ιστορία θα σας γλεντάει κάνοντας σας ρεζίλι των σκυλιών.

      1. ΑΣΧΕΤΕ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΡΙΣΑΒΓΙΤΗ
        ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ 21 ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΕΙΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ.

        1. Οι κλέφτες και γενικά οι επαναστατημένοι Έλληνες πολέμησαν εναντίον του κατακτητή(οθωμανοί-τούρκοι) και εναντίον των υποτακτικών τους(προεστοί,προσκυνημένοι-τουρκολάγνοι).Στο σήμερα οι αντίστοιχοι υποτακτικοί του κατακτητή είναι οι “ΔΕΙΜΟΚΡΑΤΕΣ” που επιβάλλουν την θέληση των κατακτητών με τους νόμους που ψηφίζουν και οι αναρχοκομμουνιστές όπου δρουν εκεί που δεν φτάνει το χέρι των “ΔΕΙΜΟΚΡΑΤΩΝ”.Δες δυο παραδείγματα.1) Για να διαλυθούν οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων ήταν απαραίτητη η δράση των αναρχικών,η εμφάνιση των οποίων όλως τυχαίως γινόταν την στιγμή που στην βουλή ξεκινούσε η ψηφοφορία των νόμων-μνημονίων που επέβαλλαν οι κατακτητές.2) Οι μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών έληξαν άδοξα εξ αιτίας του καπελώματος από τους κομμουνιστές με τον τραγέλαφο που ζήσαμε βλέποντας τα κομματόσκυλα του κκε να “παρελαύνουν” με τα τρακτέρ μπροστά από την βουλή.
          Πάμε όμως και στο κυριότερο,ο Εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του ’21 είχε ως σκοπό την Ελευθερία της Ελλάδος και ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απλά ως μια “αντίδραση”,ΗΛΙΘΙΕ!Είναι όμως αναμενόμενο ένα τομάρι σαν και του λόγου να χαρακτηρίσει τον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ’21 ως μια απλή “αντίδραση” ή την σφαγή της Σμύρνης σαν “συνωστισμό” ή την γενοκτονία των Ποντίων σαν κάτι άλλο.
          Υ.Γ.1) Σου έγραψα ότι όσο εσύ και ο κάθε ανθέλληνας διεθνιστής,”μεταφράζετε” την ιστορία κατά το δοκούν,η ιστορία θα σας κάνει πλάκα κάνοντας σας ρεζίλι των σκυλιών.Δυστυχώς όμως,ενώ σου έλεγαν οι γονείς σου να σταματήσεις τις πεοκρουσίες γιατί θα τυφλωθείς εσύ δεν τους άκουσες και ορίστε τα αποτελέσματα.
          Υ.Γ.2) Το μόνο καλό είναι ότι κατάλαβες την μ@λακία που έγραψες περί του “αναρχικού” Οδυσσέα Ανδρούτσου και την έκανες γαργάρα.

  3. Ειτε αυτο αρεσει σε κάποιους ειτε οχι, αυτοι ειναι οι Ελληνες Θεοί.

  4. Δολοφονήθηκε από Έλληνες!!! Όπως και οι: Γ.ΚΑΡΑϊΣΚΑΚΗΣ, Λ.ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ, Ι.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, Α.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Π.ΚΑΡΑΤΖΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΚΩΛΟΚΤΡΩΝΗΣ (γιος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ) κ.α.!!! Οι Θ.ΚΩΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, Δ.ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ, Ι.ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ, Ν.ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ), ΚΙΤΣΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ κ.α.,φυλακίστηκαν στην Ελλάδα, ο Α.ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ στην Αυστρία!!! Οι αδελφοί ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ, ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ, ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ και άλλοι πολλοί (οι περισσότεροι), πέθαναν πάμφτωχοι, ξεχασμένοι και πολλοί άστεγοι!!!
    Γράφει ο Αλέξανδρος Σούτσος, μεταξύ άλλων, τον Ιούνιο του 1831, στο ποίημα του: Ο ΨΩΜΟΖΗΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ
    “…Ήρωες εξακουσμένοι!
    Και αν ήσθε πεθαμένοι,
    Στην ενθύμησιν του κόσμου, στην ενθύμησίν μας ζήτε•
    Πέθαναν, κι’ ας ζουν ακόμα, τόσοι άτιμοι πολίται!
    Εις τους τάφους σας πατούν,
    να κληρονομήσουν όλας τας θυσίας σας ζητούν,
    Και αφήνουν της πατρίδος τους πατέρας, τους προμάχους,
    να ψωμοζητούν στας πόλεις και να ξενυκτούν στους βράχους.”

Comments are closed.