ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;; Λουκέτο βάζει το εργοστάσιο της Πίτσος στο Ρέντη!! Στο δρόμο οι εργαζόμενοι…

Κοινοποίηση:
9

Tην απόφασή της, να κλείσει το ιστορικό εργοστάσιο της πρώην Πίτσος στου Ρέντη, γνωστοποίησε η BSH Hellas (Pitsos). Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα εργοστάσια της χώρας, το οποίο μετονομάστηκε σε “BSH Hellas”, μετά την εξαγορά της “Bosch-Siemens Hausgerate Gmb” της ελληνικής Pitsos που ιδρύθηκε το 1865.

Η διοίκηση της πολυεθνικής ενημέρωσε τους επικεφαλής της ελληνικής θυγατρικής της ότι η μονάδα της στην Ελλάδα (BSH Οικιακές Συσκευές ΑΕ – πρώην Πίτσος) θα λειτουργήσει μέχρι τα τέλη του 2018 και στη συνέχεια θα κλείσει καθώς δεν μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή οποιουδήποτε προϊόντος του ομίλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική πολυεθνική είχε από καιρό σχεδιάσει την αποχώρησή της μεταφέροντας την παραγωγή κουζινών στις μονάδες που διαθέτει στην Τουρκία και την Ισπανία.

Σε εθελούσια 250 υπάλληλοι

Έχει ήδη δρομολογηθεί ένα πρόγραμμα μείωσης του προσωπικού με στόχο την άμβλυνση των επιπτώσεων του κλεισίματος.  Ήδη, η διοίκηση ενημέρωσε τους 250 εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου το οποίο περιλαμβάνει εκτός των νόμιμων αποζημιώσεων και μπόνους σε μετρητά για κάθε έτος εργασίας στην εταιρεία με ανώτατο χρηματικό όριο τα 120.000 ευρώ.  Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας στην Ελλάδα έχουν ενημερωθεί για τις προθέσεις της μητρικής εταιρείας εδώ και δύο εβδομάδες μέσω σχετικής επιστολής που τους έχει σταλεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: