Είδαν έναν τεράστιο ΚΑΡΧΑΡΙΑ να βγαίνει στα ΡHXA!!! Όταν πλησίασαν πιο κοντά ΠΑΓΩΣΑΝ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
καρχαριας

Δεν συμβαίνει συχνά να βλέπουμε κάποιον λευκό καρχαρία σε βίντεο, αλλά όταν τον βλέπουμε δεν βρίσκεται στα ρηχά αλλά χιλιάδες μέτρα κάτω από το νερό.Τον Μάιο, ένας δύτης που ονομάζεται Dale Pearson, κατέγραψε έναν τεράστιο λευκό καρχαρία να κολυμπάει και να χτυπιέται στα ρηχά, σε βάθος μόλις 1 μέτρο. Γρήγορα κατάλαβε ότι δεν ήταν φάλαινα, αλλά καρχαρίας.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, ο καρχαρίας φαίνεται να έχει τραυματιστεί άσχημα. Ο καρχαρίας που έχει μήκος πάνω από 4 μέτρα, πιθανόν να τραυματίστηκε από τις λεπίδες της έλικας μιας βάρκας.

Αυτό το βίντεο τραβήχτηκε σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Κόλπου της Καλιφόρνιας, που μερικές φορές αποκαλείται Θάλασσα του Cortez, κοντά στη χερσόνησο Baja της Καλιφόρνιας. Ακολουθεί μια τοποθεσία κατά προσέγγιση, από τους Χάρτες της Google:

«Δεν υπάρχει τηλεφωνική υπηρεσία οποιουδήποτε είδους εκεί. Δεν μπορείς να καλέσεις κανέναν για βοήθεια», είπε ο Pearson. Με άλλα λόγια, δεν μπορούσαν να καλέσουν τους αρμόδιους θαλάσσιας άγριας ζωής για να βοηθήσουν στις πληγές του καρχαρία.

55

Αλλά, μην ανησυχείτε. Ο Pearson λέει ότι ο καρχαρίας κινούνταν συνεχώς και παρά τον πιθανό του πόνο, «είχε απόλυτο έλεγχο του πού ήταν και του πόσο βαθιά ήταν στο νερό».

Οι ειδικοί λένε, ότι οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες είναι εξαιρετικά σκληροί και έχουν εξαιρετική ικανότητα επούλωσης. (Εξάλλου, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ορισμένα είδη καρχαριών έχουν υπάρξει για 175 εκατομμύρια χρόνια).
Και ενώ πολλοί άνθρωποι φοβούνται τους καρχαρίες (ειδικά τους μεγάλους λευκούς), η πραγματικότητα είναι ότι 100 εκατομμύρια καρχαρίες σκοτώνονται από ανθρώπους κάθε χρόνο. Εξάλλου, πιο πιθανό είναι να σκοτωθεί κάποιος από μια καρύδα που πέφτει στο κεφάλι του, παρά από ένα καρχαρία.

Στην πραγματικότητα, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, οι άνθρωποι στο νερό δεν τραυματίζονται από τον καρχαρία, αλλά από τα σαλάχια στο νερό!

κκκ

«Και οι τρεις άνθρωποι στο νερό εκείνη την ημέρα τραυματίστηκαν από σαλάχια», λέει ο Pearson. «Μετά από εβδομάδες με αντιβιοτικά και φάρμακα θα ανακάμψουν».

Ο Pearson, σκέφτεται ότι ο καρχαρίας δεν ήθελε καθόλου να βρίσκεται στα ρηχά, αλλά βρέθηκε εκεί επειδή τροφοδοτούσε τα σαλάχια, που τελικά κατέληξαν να τσιμπήσουν την ομάδα του Pearson.

Όσο για το μεγάλο λευκό καρχαρία του βίντεο, η ιστορία του είχε αίσιο τέλος. Ο Pearson λέει: «Μετά από 30 λεπτά να παλεύει στα ρηχά νερά, ο καρχαρίας δεν έχασε τις δυνάμεις του».


Ευτυχώς που αυτό το πλάσμα τα κατάφερε και κολυμπάει ξανά στα νερά!

κ1

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: