Δύσκολες ώρες για τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς

Κοινοποίηση:
2435614

Ο 83χρονος Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος νοσηλεύεται από την Κυριακή σε νοσοκομείο στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πάσχει από πνευμονία ανέφεραν το βράδυ της Δευτέρας πολιτικοί και γιατροί.

Η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται, πρόσθεσαν οι ίδιοι.

«Επισκέφθηκα τον κ. Αμπάς στο νοσοκομείο απόψε (σ.σ. χθες Δευτέρα). Πάσχει από πνευμονία και του χορηγούνται αντιβιοτικά», ανέφερε μέσω Twitter ο Άχμεντ Τίμπι, Ισραηλινός Άραβας κοινοβουλευτικός, προσθέτοντας ότι η κατάσταση της υγείας του Παλαιστίνιου ηγέτη έχει «βελτιωθεί αισθητά».

Ο διευθυντής του αραβικού νοσοκομείου Ιστιχάρι, κοντά στη Ραμάλα, ανέφερε ότι ο Αμπάς έχει μια «φλεγμονή στον δεξιό πνεύμονα. Του χορηγείται η απαραίτητη θεραπεία και βρίσκεται στη διαδικασία ανάρρωσης».

Φωτογραφίες του Αμπάς καθώς βαδίζει σε διαδρόμους του νοσοκομείου ή ενώ διαβάζει εφημερίδα, έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Αμπάς βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης μίλησε με πολιτικούς ηγέτες της περιοχής για να τους καθησυχάσει όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του.

Ο Άχμεντ Τίμπι-ο οποίος είναι επίσης γιατρός-ανέφερε την εκτίμησή του ότι ο Μαχμούντ Αμπάς θα χρειαστεί να περάσει «πολλές ημέρες ακόμη» στο νοσοκομείο.

Ο Αμπάς εισήχθη στο νοσοκομείο την Κυριακή. Ήταν η τρίτη φορά που ο 83χρονος διακομίστηκε σε κλινική μέσα σε μία εβδομάδα, αφού υπεβλήθη σε μια ήσσονος σημασίας χειρουργική επέμβαση στο αυτί την Τρίτη και εισήχθη για να υποβληθεί σε εξετάσεις το βράδυ του Σαββάτου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: