«ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ» ΟΙ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΑΦΡΑΓΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ… Ξεκινάει το μαρτύριο του ΕΝΦΙΑ!!

Κοινοποίηση:
k7

Σημαντικό τεστ για την ομαλή εφαρμογή του δημοσιονομικού πλάνου που έχει θέσει η κυβέρνηση, θα αποτελέσει ο φετινός ΕΝΦΙΑ και η εισπραξιμότητα που θα καταγράψει.

Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών εξαντλείται, κάτι που διαφάνηκε και από την μικρή «ανταπόκριση»  στην καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος.  Συνολικά 7,4 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν, μέχρι τις 31 Αυγούστου, τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2017, ο οποίος ακολουθεί την περυσινή «συνταγή», καθώς μεταξύ άλλων ο υπολογισμός του θα γίνει με βάση τις αντικειμενικές αξίες του 2016!

Ίδιος στόχος, ίδια πλατφόρμα

Το οικονομικό επιτελείο έχει θέσει ως στόχο την είσπραξη 2,65 δισ. από τον ΕΝΦΙΑ, η πληρωμή του οποίου θα γίνει σε πέντε δόσεις. Τα πρώτα εκκαθαριστικά για την πρώτη δόση θα αρχίσουν να φτάνουν σταδιακά στους ιδιοκτήτες, από σήμερα και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου. Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί ως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Ο υπολογισμός του φόρου, θα γίνει και φέτος με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν το 2016, καθώς η κυβέρνηση δεν προχώρησε έγκαιρα στη σχετική αναπροσαρμογή και στην εναρμόνισή τους με τις εμπορικές.

Η απαλλαγή 100% έμεινε στα λόγια…

Εκτός συμπληρωματικού φόρου θα παραμείνουν όσοι διαθέτουν αγροτεμάχια και ακίνητα εκτός σχεδίου πόλης, ενώ η κλίμακα της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ θα έχει και φέτος ως «ταβάνι» το 50%. Η πλήρης απαλλαγή από το φόρου, για φορολογούμενους με χαμηλό εισόδημα και μικρή ακίνητη περιουσία, αποδείχθηκε ανεφάρμοστη «εξαγγελία» για την κυβέρνηση, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Αυτό σημαίνει ότι και φέτος «ευπαθείς» κοινωνικές ομάδες, όπως άνεργοι, ανάπηροι, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι φορολογούμενοι, που έχουν αποδεδειγμένα χαμηλά πραγματικά εισοδήματα, θα αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη για τον ΕΝΦΙΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: