ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ!!! Διεγράφη χρέος οικογένειας ύψους 730.000 ευρώ!

Κοινοποίηση:
k3

Απόφαση – σταθμός μεγάλου νομικού ενδιαφέροντος είναι η υπ’ αριθμό 153/2017 απόφαση του Ειρηνοδικείου Κρωπίας, με την οποία, ζευγάρι με συνολικές οφειλές 812.396 € θα πληρώσει μόνο 79.120€ δηλαδή ποσοστό διαγραφής μεγαλύτερο του 90%! Επίσης “σώθηκε” η κύρια κατοικία της οικογένειας (105 τ.μ.) με χώρο στάθμευσης & αποθήκη, καθώς και τα 2 αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα :

Η δικαστής δέχτηκε καταρχήν ότι μεγάλο μέρος της οφειλής αποτελείται από καταχρηστικούς τόκους υπερημερίας και “πανωτόκια”. Επρόκειτο για σύζυγο με πολύχρονη ανεργία και μηδενικά εισοδήματα και για τη σύζυγο, ιδιωτικό υπάλληλο, με μηνιαίο εισόδημα 900€ περίπου, με το ποσό αυτό επιβιώνει το ζευγάρι μαζί με το ανήλικο παιδί τους.

Πέραν του ανεπαρκούς εισοδήματος, το δικαστήριο έκανε δεκτό ότι μεγάλο μέρος του δανεισμού κατευθύνθηκε σε ιατρικές δαπάνες, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε η οικογένεια.

Συνεπώς, κατά τη κρίση του δικαστηρίου υπάρχει μόνιμη αδυναμία πληρωμής. Επιπροσθέτως, η ειρηνοδίκης αναφέρει στην απόφαση της, ότι για το υψηλό δανεισμό ευθύνονται και τα πιστωτικά ιδρύματα λόγω των επιθετικών πολιτικών προώθησης των τραπεζικών προϊόντων τους, όσο και τα υψηλά επιτόκια δανεισμού τους τα οποία οδήγησαν σε δυσθεώρητα ύψη τις οφειλές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. oι υπολοιποι που δε μα τα χαριασαν τι ειμαστε? κοροιδα?

  2. Τα πλήρωσες είδη μέσω των ανακαιφαλοποιησεων των τραπεζών ,, εξοφλήθηκαν σχεδόν ότι δάνεια πάρθηκαν μέσω των ανακαιφαλοποιησεων.Οποιος δεν το καταλαβαίνει η εγκάθετος είναι η βλάκας..Όλοι οι Έλληνες έπεσαν στην παγίδα του δανεισμού ,,άλλος λίγο άλλος πολύ..Οι τράπεζες αν είχαν ” μυαλο” μπορούσαν να δώσουν λύση και να έχουν εισροές χρημάτων …Αλλά το συστημικό καθεστώς σε θέλει δούλο..Όταν σώθηκαν δε τα δάνεια πληρούσε τις προϋποθέσεις λέω εγώ…Αλλά όταν άρχισαν τα κόψε από δω κόψε από κει με την δικαιολογία της τρόικας ο Έλληνας έφτασε στα όρια του…Δάνεια παίρνει και ο εφοπλιστής να φτιάξει παπορια,,, αλλά δεν είδα να επιστρέφουν πίσω δεκάρα τσακιστει..ας ξοφλήσουν λοιπόν τα θαλασοδανεια τα κόμματα,,οι τηλεοπτικοί σταθμοί,,οι ΠΑΕ ,, ας πληρώσουν οι επιχειρήσεις που χρεώνουν μαϊμού δραστηριότητες …μας πριξατε με τις απορίες γιατί το πήρε,,αν μπορούσε,, εμείς θα τα πληρώσουμε..

    1. Λογικώτατο και ηθικώτατο να επικαλείται ο υπερήμερος οφειλέτης την εξόφληση του χρέους του ,λόγω δανείων,καρτών κλπ που αφειδώς ελάμβανε, και από τον συνετό,συνεπή,μη έχοντα χρέη και μη δανειοδοτηθέντα συμπολίτη του!

  3. ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΑΠΟΦΑΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΑΠΕΜΦΘΕΙ ΣΕ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ, ΔΙΟΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΦΕΣΙΒΑΛΛΕΙ.
    ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ, Ή ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΩΡΑΔΕΣ ΑΚΙ ΕΜΕΙΣ;

    1. ΓΕΝΙΚΑ ΛΙΓΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ, ΟΤΑΝ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΧΑΝΟΥΝ. ΤΑ ΠΑΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ. ΑΠΟ ΧΡΕΟΣ 800 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ??? ΟΥΤΕ ΣΕ ΟΚΤΩ ΖΩΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΝΕΤΑΙ! ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΘΑ ΕΠΙΑΝΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 79 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ. Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ. ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ 79 ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ! ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩς ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ (ΑΝΑΤΟΚΙΣΜΟΥΣ) ΠΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ. ΟΤΑΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2001 ΑΚΟΜΗ, ΟΡΙΖΟΤΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ “ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΚΤΙΚΟ” ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (ΤΩΡΑ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ 6-7%) ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΚΙΖΑΝ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΜΗΤΣΟΣ Ο ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ (ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΒΛΑΚΕΙΑ ΦΥΣΙΚΑ) ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΕΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΙΡΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΥΛΟΓΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΑΝ ΕΚΤΑΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Η ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΕ ΒΙΛΛΕΣ , ΠΙΣΙΝΕΣ, ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΚΑΓΙΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΥ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ. ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΚΑΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ. ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΙΔΙΩΤΗ.

  4. ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ;ΠΩΣ ΠΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΔΑΝΕΙΑ;ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΧΟΡΗΓΕΙ ΔΑΝΕΙΑ;ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ;ΕΙΧΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ;ΕΙΧΕ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ;;ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΑΚΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΣΗ ΣΑΣ

    1. ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΙΚΑΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ!!! ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΑΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΚΙΣΜΟΥΣ (ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΜΕ ΤΗ ΔΕΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΛΗΣΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΟΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΚΙΣΜΩΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΑΝ ΕΔΙΝΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΣΗΜΑΤΙΣΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΒΓΑΖΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ 15% ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ, ΚΑΛΥΠΤΕΣ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΑΛ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝΠΙΘΑΝΩΣ ΜΠΑΤΑΞΗΔΕΣ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΜΥΖΕΙ ΑΙΩΝΙΑ. ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ!!! ΡΩΤΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΡΑΠΕΖΟΦΑΓΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΑΣ ΜΗ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΔΑΝΕΙΑ. ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΒΙΛΕΣ, ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΓΙΕΝ!!!

  5. Σωστο. Θα τα πληρωσουμε οι φορολογουμενοι. Ρε αι στα διαλα

Comments are closed.