Διασωληνωμένο παραμένει το αγοράκι που ήπιε το κρασί

Κοινοποίηση:
ENTATIKH-PAIDI-EXO

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου παραμένει διασωληνωμένο το εξάχρονο αγοράκι το οποίο χθες το μεσημέρι, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, ήπιε μεγάλη ποσότητα κρασιού με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το αγοράκι, αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα δεδομένου ότι είχε πέσει σε λήθαργο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τη σοβαρότητα της κατάστασής του. Άμεσα μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε προκληθεί εγκεφαλικό οίδημα. Ο εξάχρονος διασωληνώθηκε και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την εξέλιξη της υγείας του, καθώς τις τελευταίες ώρες το παιδάκι είναι αιμοδυναμικά σταθερό.

Όλα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι, στο σπίτι της οικογένειας σε χωριό του Δήμου Γόρτυνας στη Μεσαρά, όταν το παιδί πήρε το μπουκάλι το κρασί και ήπιε ποσότητα που υπολογίζεται πως αντιστοιχεί σε 1,5 με 2 ποτήρια. Μόλις έγινε αντιληπτή η πράξη του οι γονείς του το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας.

Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι αρχές. Σε βάρος των γονέων του παιδιού σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: