Δημοσιογραφία από τα… Lidl: Είπαν ότι προτάθηκε το όνομα «Νέα Μακεδονία» σε σύσκεψη που δεν έγινε ποτέ

Κοινοποίηση:
makri-630x400

Ορισμένα ΜΜΕ της Ελλάδας έκαναν «εντύπωση» σπεύδοντας να «αποκαλύψουν» υποτιθέμενα προτεινόμενα ονόματα για τα Σκόπια, που όπως μετέδωσαν με… στόμφο μπήκαν στο τραπέζι των ελληνοσκοπιανών διαπραγματεύσεων τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Η πρώτη ονομασία που έπεσε στο τραπέζι -σύμφωνα με τις «αξιόπιστες πληροφορίες» των εν λόγω ΜΜΕ- ήταν το «Νέα Μακεδονία».

Αυτό όμως που παρέλειψαν να τους πουν οι ίδιες «αξιόπιστες πληροφορίες» είναι ότι τη Δευτέρα δεν πραγματοποιήθηκε συνάντηση για το Σκοπιανό.

Η προγραμματισμένη συνάντηση τη Δευτέρα μεταξύ του Έλληνα και του Σκοπιανού διαπραγματευτή δεν πραγματοποιήθηκε, επειδή λόγω καιρικών συνθηκών η σκοπιανή αντιπροσωπεία καθυστέρησε να φτάσει.

Συγκεκριμένα μετακινήθηκε προς Βρυξέλλες, μέσω Γερμανίας (Φρανκφούρτης), και από εκεί με τρένο.

Έτσι, έφτασαν σήμερα (Τρίτη), οπότε έγινε και η συνάντηση που ήταν αυστηρά διαδικαστική δίχως να συζητηθεί καμία προτεινόμενη ονομασία.

Οι «αξιόπιστες πληροφορίες» δεν επιβεβαιώθηκαν ούτε από τις δηλώσεις του Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος μετά τη συνάντηση της Τρίτης δήλωσε ότι το… όνομα θα συζητηθεί από το νέο έτος.

Συμπέρασμα: Επικαλέστηκαν «αξιόπιστες πληροφορίες» από σύσκεψη που δεν έγινε ποτέ. Από μια σύσκεψη της φαντασίας, από μια σύσκεψη ανύπαρκτη.

Υ.Γ.: Ένα από τα ΜΜΕ που μετέδωσε τη Δευτέρα την «είδηση» περί «Νέας Μακεδονίας» ήταν ο τηλεοπτικός σταθμός STAR και οι «αξιόπιστες πληροφορίες» ήταν της δημοσιογράφου Κάτιας Μακρή, γνωστής από τα φιλομνημονιακά της παραληρήματα.

Δείτε τι ισχυρίστηκε τη Δευτέρα η Κάτια Μακρή από το δελτίο ειδήσεων του STAR:

TRIBUNE.GR

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: