ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ! Τα αλλάζει τώρα ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ!!!

Κοινοποίηση:
sekap_2

Έμφαση στα μεσαίας – χαμηλής τιμής πακέτα τσιγάρων (από τα υψηλής τιμής πακέτα), θα δώσει η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ με δεδομένο και την στροφή των καταναλωτών σε αυτή την κατηγορία, προσπαθώντας παράλληλα να καλύψει τις ζημιές που εμφάνισε το 2016 μετά το «διάλειμμα» του 2015.

Tα έσοδα της καπνοβομηχανίας το 2016 διαμορφώθηκαν στα 85 εκατ. ευρώ από 91,6 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ οι καθαρές ζημιές διαμορφώθηκαν στις 29 χιλ. ευρώ από κέρδη 924 χιλ. ευρώ.

Λόγω των ζημιών που παρουσίασε η καπνοβιομηχανία το 2016, πραγματοποιήθηκαν προ ημερών αλλαγές στην διοικητική της ομάδα.

Η καπνοβιομηχανία εκτός από την εγχώρια αγορά, οφείλει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της σε εξαγωγές που πραγματοποιεί κυρίως σε παραδοσιακές αγορές της στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και στις χώρες Βόρεια Κορέα, Ουκρανία, Πορτογαλία, Ρωσία, Τουρκμενιστάν, καθώς και στην περιοχή του Κοσσόβου,.

Να σημειωθεί ότι 2016 λάνσαρε στην αγορά τα σήματα «GR 100 Grey & White», «GR XS Blue & White», «Senator 100 Κασετίνα» και «Senator RC Black & Beige», ενώ με νέα διαφημιστική καμπάνια για την ενίσχυση της εικόνας και των προϊόντων της προβάλλει το νέο προϊόν της «Cooper Jack», επιχειρώντας να ενισχύσει την πορεία των πωλήσεών της στην εγχώρια αγορά και να εξασφαλίσει βιώσιμο μερίδιο αγοράς.

Όπως επισημαίνεται στην λογιστική κατάσταση της εταιρείας, εις βάρος της ΣΕΚΑΠ καταλογίστηκαν πρόσθετοι φόροι και πολλαπλά τέλη ποσού 38,23 εκατ. ευρώ ως αστικά συνυπεύθυνη για τελωνειακές παραβάσεις που αφορούν εξαγωγές που πραγματοποιήθηκαν το 2009, πριν περάσει στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη της.

Η εταιρεία κατέθεσε προσφυγή ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής κατά της ως άνω Καταλογιστικής Πράξης και αίτηση αναστολής των αναγκαστικών μέτρων.

Η αίτηση συζητήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, ενώ δεν έχει ακόμη εκδοθεί απόφαση.

Πηγή: fpress.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: