ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ!!! Ποιο είναι το πιο διάσημο όχημα στον κόσμο; Και δεν είναι αυτοκίνητο….. Έχει πουλήσει τα “άντερα” του…

Κοινοποίηση:
honda-adv_0

Δεν το γνωρίζουν πολλοί, ωστόσο το τροχοφόρο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε όλο τον πλανήτη δεν είναι αυτοκίνητο. Το γεγονός αυτό είναι μάλλον παράδοξο, καθώς τα αυτοκίνητα έχουν τη μερίδα του λέοντος των πωλήσεων από όλα τα άλλα οχήματα.

Ο απόλυτος πρωταθλητής παγκοσμίως είναι μοτοσικλέτα. Τόσο ταπεινή μάλιστα, που σχεδόν καθένας και καθεμιά έχει ανέβει κάποια στιγμή στη σέλα της, είτε ως οδηγός είτε ως συνεπιβάτης. Οι τεράστιες πωλήσεις αυτής της μοτοσικλέτας δεν αφορούν μόνο μια γεωγραφική περιοχή, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη, από την Αυστραλία έως τις ΗΠΑ και από τις σκανδιναβικές χώρες έως τη Νότια Αφρική.

Κυρίες και κύριοι, 60 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του το Honda Super Cub, το μικρό αυτό δίτροχο πόλης, θα ξεπεράσει τον Οκτώβριο του 2017 το μοναδικό ορόσημο των 100.000.000 πωλήσεων σε όλο τον κόσμο. Για να κάνετε τις συγκρίσεις σας, το νούμερο ένα σε πωλήσεις μοντέλο αυτοκινήτου παγκοσμίως είναι η Toyota Corolla, με 40.000.000 μονάδες να έχουν διατεθεί από όλες τις γενιές της.

Το πραγματικά αχτύπητο αυτό νούμερο για το Honda Super Cub, ή γνωστότερο σε όλες και όλους ως «παπί»,  η Honda θα το γιορτάσει με δύο νέες εκδόσεις του μοντέλου στην προσεχή διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο. Τις Super Cub 110 και Cross Cub 110. Αμφότερες αναβιώνουν τη σχεδίαση του πρώτου Cub, που παρουσιάστηκε το 1958, με μονή σέλα και μεγάλο χώρο φόρτωσης, αυτοφερόμενο πλαίσιο και το διάσημο πλέον στρογγυλό προβολέα στο κέντρο του τιμονιού.

Ταυτόχρονα όμως οι δύο εκδόσεις έχουν πολλά σύγχρονα χαρακτηριστικά. Ο αιωρούμενος βραχίονας της απαράδεκτης εμπρός ανάρτησης του πρώτου Cub –και δεκάδων απογόνων του- έχει δώσει τη θέση της σε ένα τηλεσκοπικό πιρούνι, ενώ ο κινητήρας είναι πάντα μονοκύλινδρος και τετράχρονος, αλλά 110 αντί 50 κ.εκ. και με ψεκασμό αντί καρμπιρατέρ για την τροφοδοσία.

Αυτό που επίσης δεν αλλάζει είναι η εκπληκτική αξιοπιστία και η οικονομία στην κατανάλωση, τα στοιχεία δηλαδή που έκαναν διάσημο το Super Cub σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά στη χώρα μας.

Τα δύο νέα μοντέλα που θα παρουσιάσει η Honda είναι χάρμα οφθαλμών και τιμούν με το παραπάνω την εμβληματική σχεδίαση του «παπιού», διαθέτοντας ταυτόχρονα υπέροχα χρώματα και κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Ελπίζουμε να τα δούμε σύντομα και στους δρόμους μας, καθώς το επόμενο ορόσημο των 200.000.000 πωλήσεων περιμένει και αυτό να καταρριφθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: