Δήμος Σταρένιος. Ο “καταδότης” των Γερμανών στον κιν/γράφο ήταν κάτι χειρότερο στη ζωή του: Σκληρό μέλος, συμμορίτης του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ που εκτελούσαν πατριώτες

Κοινοποίηση:
starenios1

Στις 23 Οκτωβρίου του 1983, σε ηλικία 74 ετών, πέθανε ο ηθοποιός Δήμος Σταρένιος, ο κινηματογραφικός ρουφιάνος των Γερμανών, γνωστός και από την επίκαιρη ατάκα: «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, θέλουν το καλό μας» από την ταινία “H Χαραυγή της Νίκης”.

Γνωστός έγινε και από τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «ο Χριστός Ξανασταυρώνεται», όπου ενσάρκωνε τον περίφημο «Γερο- Λαδά», δηλαδή τον τσιγκούνη. Ο ρόλος ήταν τόσο πετυχημένος που το όνομα «Γερο-Λαδάς» πέρασε στο καθημερινό λεξιλόγιο των Ελλήνων και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα, όταν κάποιος θέλει να περιγράψει τον φιλάργυρο.

Ο Σταρένιος, ήταν ένας σκληρός αιμοδιψής κομμουνιστής στην πραγματικότητα.

Ο Δήμος (Δημήτρης) Σταρένιος γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1909 στο Κάιρο. Το 1932 ήρθε στην Ελλάδα και γράφτηκε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ως εξαιρετικό ταλέντο. Τον επόμενο χρόνο έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο με τον θίασο της Αλίκης (Θεοδωρίδου) στην κομεντί του Μπέρνσταϊν Ευτυχία.

Στα χρόνια της Κατοχής δραστηριοποιήθηκε στις γραμμές του ΕΑΜ και μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στην Αριστερά. Το ερώτημα είναι εαν υπηρέτησε και ενετάχθη και στην ΟΠΛΑ, το μαζικό κίνημα σφαγέων που συνελάμβανε και εκτελούσε πατριώτες. Ας το γράψει, εαν το ξέρει, ο Ριζοσπάστης. Το 1945 πρωτοστάτησε στην ίδρυση του εαμικού θιάσου Ενωμένοι Καλλιτέχνες (μαζί με τους Αιμίλιο Βεάκη, Λυκούργο Καλλέργη, Νάσο Κεδράκα, Θόδωρο Μορίδη, Τίτο Βανδή, Αλέξη Δαμιανό, Αλέκα Παΐζη) . Επρόκειτο πιθανόν για την μετεξέλιξη εκείνων που πρωταγωνίστησαν στη δολοφονία της ηθοποιού, Παπαδάκη, που την κατέσφαξαν οι “αριστεροί πατριώτες” ληστοσυμμορίτες.

Ο Δήμος Σταρένιος αποσύρθηκε από το θεατρικό σανίδι το 1977, λόγω βαριάς αγγειοπάθειας. Πέθανε στις 23 Οκτωβρίου του 1983, σε ηλικία 74 ετών. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Νίνα Βαρβέρη (1910-1988) και δεν απέκτησαν παιδιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

29 Σχόλια

  1. Το πιο σύντομο ανέκδοτο του κόσμου είναι το “αριστερός ήρωας”, πιο σύντομο και από το “αλβανός τουρίστας” αφού το μεν αποτελείται από 14 γράμματα ενώ το δεύτερο από 16 γράμματα.

  2. Συμμοριτες κουμμουνια προδοτες εαμοβουλγαροι

  3. Συμμοριτες κουμμουνια προδοτες εαμοβουλγαροι

  4. Κ.Κ.Ε ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΕΙΜΝΗΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΣΤΟΧΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗ ΠΑΠΑΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΔΟΞΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΣΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ !!

  5. Οι σταλινοτσολιάδες ας σιωπούν καλύτερα. Παρότι το ανθελληνικό κράτος ήθελε να τους παρουσιάσει ως ήρωες η ιστορική αλήθεια αναδύθηκε και τους αποκάλυψε.

  6. Οσοι σκοτωσαν Ελληνες ειτε ηταν δεξιοι ειτε αριστεροι τα ιδια σκατα ητανε!!Γιατι δεν εκαναν εκλογες αμεσως μετα απο την αποχωρηση των ΓΕρμανων ;;Οι Αγγλοι μας πουλησαν και προτιμησαν τον εμφυλιο απο το να βγει κομμουνιστικη κυβερνηση!!Να μαθετε να αποδεχεστε την αληθεια εαν θελουμε να παμε μπροστα!!Η ιστορια δεν ξεγραφει!΅Δεν κανανε εκλογες γιατι ηξεραν οτι το ΚΚΕ θα εβγαινε πρωτο!!!Προτιμησαν οι λακεδες να γινει πρωτα ο εμφυλιος και να απελευθερωθουν οι δοσιλογοι των ΓΕρμανων για να πολεμησουν τους κκεδες!!Δεν ειμαι κκες ειμαι ΧΟ με το πατρις θρησκεια οικογενεια αλλα δεν θα καπηλευεστε την ιστορια!!

    1. Κομμουνισμος = Αθεισμος και συ μαθες εισαι χο και τα λοιπα ! Ρε ειστε γυμνοι και ο διαβολος σας λεει οτι δεν ειστε …
      Μαθαιτε οτι το ψεμα εχει κοντα ποδαρια και το κκε ξεβρακωθηκε ειδικα στις μερες μας .
      Το κκε ειναι η αλλη οψη του φιλελευθερισμου και λοιπων μασονικων αμπελοφιλοσοφιων που σκοπο εχουν να διχαζουν τους λαους .
      Ευτυχως που μας πουλησαν οι αγγλοι οπως λες , και δεν βγηκαν οι κομμουνιστες τοτε . Ομως βγηκαν στις μερες μας τα αποπαιδια του και τελικα μας διαλυσαν .
      Σοσιαληστες και δεξιοι και λοιπα κυνοβουλευτοσκατα που ψηφιζετε σας καταστρεψαν ΜΑΛΑΚΕΣ και σεις ακομη πιστευετε οτι αλλοι φταινε που καταδικασατε τα παιδια σας σε ΘΑΝΑΤΟ .

    2. Ποιοι σήκωσαν πρωτοι τα οπλα εναντιον μιας νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης;;; Οι αριςτεροι κατσαπλιάδες. Κι εμενα ποτε δεν μου αρεσε το ΠΑΣΟΚ πχ. Δεν σήκωσα ομως τα οπλα εναντιον των συμπατριωτών μου. Σεβάστηκα την επιλογή τους, αν και ηξερα πως θα την πληρώναμε ακριβα. Αυτοι γιατι δεν σεβάστηκαν την νόμιμη κυβερνηση της εποχής;;; Να σου πω εγω γιατι. Επειδη ηταν πληρωμένοι προδοτες, οχι ο απλός ανοητος και ηλίθιος αριστερός, αλλα οι αρχηγοί.
      Επιτελους ξυπνήστε και καταλάβετε πως οι αριςτεροι ειναι το καρκίνωμα της Ελλαδας. Τωρα βεβαια, στις μερες μας και οι δεξιοι το ιδιο ειναι. Ειναι ΟΛΟΙ προδοτες, καταλάβετε το. ΟΛΟΙ.

  7. Από καταδότης. Μόνο ένας ΑΡΧΙΡΟΥΦΙΑΝΟΣ θα τολμούσε να γράψει κάτι τέτοιο

  8. Οι αριστεροι που περηφανευονται για την αντισταση τους στον Β’ παγκοσμιο Πολεμο, ας διαβασουν λιγο ιστορια να δουν ΤΙ ΡΟΛΟ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.
    Ειναι σημαντικλο αυτα τα πραγματα να λεγονται πιο συχνα.

    “Το 1940 βρήκε τη Σοβιετική Ένωση σύμμαχο της Γερμανίας καθώς τον Αύγουστο του 1939 είχε υπογραφεί, το σύμφωνο μη επίθεσης από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, Ρίμπεντροπ και Μολότοφ.
    Το Κ.Κ.Ε. πιστό όργανο και φερέφωνο της εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε τον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδος σ’; αυτόν «ως αποτέλεσμα της δράσης που προκλήθηκε από την βασιλομεταξική σπείρα, που διατάχθηκε από τους εγγλέζους ιμπεριαλιστές, (βλ. Μανιφέστο της 7.12.1940).
    Χωρίς δισταγμό και σε απόλυτη παραφωνία με την εθνική ομοψυχία, το Κ.Κ.Ε. καλούσε τον Ελληνικό λαό να υποδεχθεί τους Γερμανούς με «άνθη», επειδή ήταν σύμμαχοι της Σοβιετικής Ένωσης! Και θα ευθυγραμμιστεί με την πανελλήνια συνείδηση μόνον ύστερα από την επίθεση της Γερμανίας κατά της Ρωσίας στις 22 Ιουνίου του 1941, για να υπογραμμιστεί για μια ακόμη φορά η απόλυτη υποτέλεια του από τη Μόσχα. “

  9. Σκατά στον τάφο τους, που πληρώναμε αυτούς τους ανθέλληνες, πατριώτες της σοβιετίας με συντάξεις μέχρι πρόσφατα.

  10. Λίγα τα λόγια σας για τους συντρόφους,και τι σας πειραζει που θέλαμε την Ελλάδα να φτάνει μέχρι την Λαμία;

  11. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.
    ΤΟ ΑΠΟ-ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΕ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ,ΕΝΩ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΙΣΗ ΗΠΕΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΗΤΟΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ……………….ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ…………
    ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    1. ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ ΣΟΥ

      1. Θίχτηκες κομμουνιστούλη; Περαστικά ζώο.

  12. Δεν χρειάζεται να γράψετε και πολλά.
    Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι λέγαν ότι το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής.
    Και αυτό είναι νόμος.
    Κοιτάξτε όλα τα αριστερά κατακάθια τύπου Σία Τασία Φίλης κλπ και θα καταλάβετε.

  13. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΡΘΡΟ.
    ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΣΥ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ.

    1. Και ποιοι ειναι οι “πατριωτες” βρε σουργελο;Οι κομμουνιστες που απο την ιδεολογια τους ειναι απατριδες και αντιρατσιστες;Χτυπα την κεφαλα σου λιγο στον τοιχο να δουμε αν κανει φραπε……

      1. ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
        ΜΕ ΤΙΣ ΤΣΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ

        1. ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ..ΠΑΤΡΙΒΤΗΣ..ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΧΝΕΙΣ ΣΟΒΙΕΤ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΑΛΒΑΝΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ..ΚΑΤΣΑΠΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ..ΤΟΜΑΡΙ ΑΓΑΡΗΝΕ ΧΑΧΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑ

  14. ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ. ΘΕΛΕΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΛΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΟΣΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ.

    1. Εσύ σωστά τα λες αλλά τα κουμμούνια ενώ ήταν πάντα στις υπηρεσίες των εχθρών της Ελλάδος(τουρκία,αγγλία,γερμανία και πάει λέγοντας) όχι μόνο δεν παραδέχονται το μίσος που έχουν για κάθε τι ελληνικό αλλά πολεμούν και όσους αντιστέκονται στον κατακτητή.

  15. Και μονο το οτι λετε το Εθνικο Απελευθερωτικο Μετωπο χειροτερο απο του γερμανους κατακτητες δειχνει ποσο ανιστορητοι ειστε αλλα και ποσο πραγματικα εθνοπροδοτες.

  16. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΓΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

  17. μαλάκες αν είχε επικρατηση ο ΕΛΑΣ και δεν τον είχαν προδώσει το ΚΚΕ και ο αρχιπροδοτης Παπανδρέου
    τώρα δεν θα ήμαστε σε αυτό το χάλι δεν το καταλαβαίνετε ακόμη? δέστε ποιοι κυβέρνησαν από τότε έως τώρα!

    1. Και μετά ξύπνησες. Δες που κατάντησαν όλα τα κομμουνιστικά κράτη.Και η σημερινή Ελλάδα ως σοσιαλιστικό κράτος κατέρρευσε.

  18. Είναι γνωστό ότι πολλοί κομμουνιστές ήταν ρουφιάνοι των γερμανών που φορούσαν κουκούλα και έδιναν από αθώους που είχαν προσωπικές διαφορές μέχρι και δικούς τους που ήθελαν να τους βγάλουν από την μέση για να μπορέσουν αυτοί να αναρριχηθούν στην ιεραρχία των εαμοβουλγάρων κομμουνιστοσυμμοριτών.Επίσης γνωστό είναι ότι πολλοί που ήταν συνεργάτες των γερμανών μετά την απελευθέρωση και για να ξεφύγουν από τα δικαστήρια των δοσιλόγων εντάχθηκαν στις τάξεις των εαμοβουλγάρων κομμουνιστοσυμμοριτών.Γενικά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κάθε αριστερός έχει κληρονομήσει στο dna το γονίδιο του ρουφιάνου,άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το σύνθημα “κκε το κόμμα του χαφιέ”.

Comments are closed.