Για όλους τους ερωτομανείς: Ένας έντονος οργασμός μπορεί… να σας τυφλώσει!

Κοινοποίηση:
er-696x388

Ένα πραγματικά καλό σεξ είναι κάτι που, λίγο-πολύ, όλοι ευχόμαστε να μας συμβεί.

Στην πραγματικότητα όμως ένα αληθινά καλό σεξ με δυνατούς οργασμούς, μπορεί να αποβεί μοιραίο… για την όραση μας.

Σ’ αυτή την ανακάλυψη κατέληξαν επιστήμονες από τη Βρετανία, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ένας «δυνατός» οργασμός μπορεί μέχρι και να τυφλώσει το άτομο που τον βιώνει.

Η «απώλεια της όρασης λόγω της αμφιβληστροειδοπάθειας του valsalva» είναι ένα τρομακτικό γεγονός που μπορεί να βιώσει ένα άτομο, έπειτα από έναν έντονο οργασμό.

Εμφανίζεται όταν ένα αιμοφόρο αγγείο «σπάει» στο μάτι, λόγω της υπερβολικής πίεσης που ασκείται στον αμφιβληστροειδή.

Σε μια μελέτη περίπτωσης, το 2014, που εξετάστηκε από επιστήμονες στα πανεπιστήμια του Εδιμβούργου και του Σαουθάμπτον, ένας 21χρονος άνδρας ανέφερε ότι κρατούσε την αναπνοή του και πίεζε το διάφραγμα του κατά τη διάρκεια του οργασμού, με αποτέλεσμα να «σκάσει» το αιμοφόρο αγγείο στο μάτι του και να τυφλωθεί.

Ένας άλλος 29χρονος επισκέφτηκε τα επείγοντα περιστατικά σε Νοσοκομείο της Αγγλίας, όταν έπειτα από έντονη σεξουαλική επαφή κοκκίνισε το μάτι του και έχασε μέρος της όρασής του.

Κατά τη διάρκεια του οργασμού, ο ελιγμός του valsalva μπορεί να προκαλέσει απότομη αύξηση της φλεβικής πίεσης του αμφιβληστροειδούς, με αποτέλεσμα τη ρήξη του αγγείου και την αιμορραγική αμφιβληστροειδοπάθεια.

Ευτυχώς η τύφλωση που μπορεί να συμβεί έπειτα από μία έντονη σεξουαλική δραστηριότητα, είναι μόνο προσωρινή, αλλά εξακολουθεί να μην είναι το πιο ευχάριστο συναίσθημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Το μουνι και πριονι, οποιος δεν τα ξερει υδρωνει!

Comments are closed.