Για ποιο λόγο πληρώνουμε το νερό χρυσάφι;

Κοινοποίηση:
kVywl2ue8ejfQWFHY2sh

«Ονομάζομαι Σπύρος και είμαι κάτοικος Συκεών

Όπως γνωρίζετε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης έχει πρόβλημα με το νερό, λόγω βλάβης σε κεντρικό αγωγό της υδροδότησης. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε τρίτη ημέρα χωρίς νερό και να σκεφτόμαστε να πάμε στην τουαλέτα, λόγω το ότι η διακοπή ήταν ξαφνική και δεν μπορέσαμε να μαζέψουμε νερό σε κουβάδες κλπ, και να προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε για ενημέρωση τηλεφωνικώς με τις βλάβες Δυτικού τομέα Θεσσαλονίκης και να μην σηκώνει το τηλέφωνο κανείς.
Πριν από λίγο ερχόμενος στην οικία μου πέρασα από το πολεοδομικό συγκρότημα της Νεάπολης, είδα πλυντήριο αυτοκινήτων, που είναι επί της κεντρικής οδού Ανδρέα Παπανδρέου να έχει νερό και να πλένει αυτοκίνητα, καθώς και νερά στον δρόμο σε άλλο σημείο και σκέφτηκα ότι η βλάβη έχει αποκατασταθεί και έχουμε πλέον νερό.
Με το που ήρθα στο σπίτι άνοιξα την βρύση και είδα έκπληκτος ότι στην περιοχή μου η βλάβη εξακολουθεί να υφίσταται. Κανονικά για το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να επέμβει εισαγγελέας, ο κεντρικός αγωγός της υδροδότησης του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης είναι 40 και πλέον ετών , όπου ο πληθυσμός της Θεσσαλονίκης ήταν κατά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λιγότερος, και η ΕΥΑΘ δεν είχε προνοήσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε η πόλη να μην μένει χωρίς νερό σε βλάβη ή ακόμη και σε συντήρηση του αγωγού.
Δεν είναι λόγια αγανάκτησης, λόγω αμέλειας των υπευθύνων της ΕΥΑΘ για την πρόληψη και αντιμετώπιση λειψυδρίας λόγω βλάβης κλπ θέτουν σε κίνδυνο υγιεινής 1.000.000 και πλέον πολίτες. Πλέον άρχισε να υπάρχει πρόβλημα υγιεινής για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας, λόγω το ότι δεν έχουμε νερό για να ρίξουμε στην τουαλέτα. Ήθελα να ήξερα τότε, για ποιο λόγο πληρώνουμε το νερό χρυσάφι».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: