Βρετανία: Ετοιμάζει σχέδιο απαγόρευσης όλων των οχημάτων βενζίνης και πετρελαίου ντίζελ

Κοινοποίηση:
car

Σε απαγόρευση όλων των οχημάτων βενζίνης και πετρελαίου ντίζελ μέχρι το 2040 προσανατολίζεται η Βρετανία,  στο πλαίσιο σχεδίου πλήρως απόσυρσής τους από τους δρόμους όταν όλα τα οχήματα θα πρέπει να είναι ηλεκτρικά.

Η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις να λάβει μέτρα για την μείωση της μόλυνσης του αέρα, έχοντας χάσει δικαστικές μάχες που ξεκίνησαν εναντίον της ακτιβιστικές οργανώσεις.

«Οι Συντηρητικοί περιελάμβαναν στο μανιφέστο τους την δέσμευση ότι μέχρι το 2050 δεν θα υπάρχουν πετρελαιοκίνητα οχήματα στους δρόμους μας. Σήμερα επιβεβαιώνουμε ότι αυτό σημαίνει πως δεν θα κυκλοφορούν νέα βενζινοκίνητα ή ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα μέχρι το 2040» είπε σε συνέντευξή του στο BBC ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ.

Σύμφωνα με το BBC, οι υπουργοί ανησυχούν ότι μπορεί να κατηγορηθούν πως «τιμωρούν» τους οδηγούς των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων, οι οποίοι, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, αγόρασαν τα οχήματά τους έπειτα από την ενθάρρυνση που είχαν από την τελευταία κυβέρνηση των Εργατικών επειδή είναι λιγότερο ρυπογόνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: