ΒΟΜΒΑ: Αλλάζουν όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο από του χρόνου!

Κοινοποίηση:
superleague_bala

Την συμμετοχή του πρώτου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στα Play Offs, από τα οποία θα αποφασίζεται ο πρωταθλητής, από την επόμενη σεζόν αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League. Με 14 ομάδες.

Όπως αναμενόταν, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση τη συμμετοχή της πρώτης ομάδας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στα Play Offs (στα οποία θα αγωνίζονται έξι ομάδες), από τα οποία θα αποφασίζεται ο τελικός πρωταθλητής, με παράλληλη «μεταφορά» της υπάρχουσας βαθμολογίας στο μίνι πρωτάθλημα, από την σεζόν 2017-18.
Επίσης, σε ό,τι αφορά στον υποβιβασμό από εδώ και πέρα, οι δύο τελευταίες ομάδες της Super League, 15η και 16η, θα πέφτουν απευθείας στη Football League, ενώ η 13η και η 14η θα δίνουν μπαράζ υποβιβασμού/ανόδου με τον δεύτερο και τον τρίτο σύλλογο της Football League, ο πρωταθλητής της οποίας θα ανεβαίνει απευθείας στη μεγάλη κατηγορία.

Συνεπακόλουθα, από την σεζόν 2018-19 και έπειτα θα συμμετέχουν 14 και όχι 16 σύλλογοι στην πρώτη κατηγορία. Η συζήτηση για την ανακατανομή των εσόδων και τα τηλεοπτικά αναβλήθηκε, κάτι το οποίο προκάλεσε την αγανάκτηση του ιδιοκτήτη της Ξάνθης, Χρήστου Πανόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε «μπάχαλο» τη διαδικασία μιλώντας μετά την ολοκλήρωσή της.

Ζήτησε έρευνα για το ιδιοκτησιακό των ΠΑΕ ο Ολυμπιακός

Πέρα από τα υπόλοιπα ζητήματα, παράλληλα υπήρξε και το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός να ερευνηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς όλων των ΠΑΕ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Το αίτημα κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος των «ερυθρόλευκων» Γιάννης Βρέντζος, ο οποίος έτσι θέλησε να «φωτογραφίσει» τη σχέση ΑΕΚ – ΟΠΑΠ μέσω του Δημήτρη Μελισσανίδη. Το συγκεκριμένο αίτημα δεν συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης αλλά πιθανότατα θα συζητηθεί σε κάποια μελλοντική.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: